Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

corona 

všechny recenze uživatele

Áno, v Čechách je možné natočiť rozprávku bez čerta, pekla a zlého čarodejníka. Jak si nevzít princeznu patrí určite medzi tie nové lepšie rozprávky. Nechýba jej vtip, nadhľad (Stargate), na mieste zlých mocností tu bol obyčajný človek z ľudu, ktorý iba  dostal moc, Len škoda, že princezná nebola o trochu sympatickejšia. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pro mě opět o ničem, možná jsem moc přísný, ale celkově to vidím skutečně odfláknuté, navzdory povedenému prostředí. Námět není žádný originál, ať si tvůrci říkají, co chtějí, nakonec se v těch časových pásmech sami ztratili, hudba nevýrazná, herecky nuda, ani ty tři sudičky nemají co hrát, sloh opět z jednadvacátého století plus neftipný humor. Vše, včetně krásných žen, lze sledovat při obalování kapra, aniž by divákovi cokoliv uniklo. Nejpovedenější pohádkou za poslední léta pro mě stále zůstává Nejlepší přítel. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Jsem si původně říkal, že cestování v čase je pro děti docela těžkej oříšek, aby to mohly pobrat. Jenomže děti v sobě nemají ten komplikovanej přístup nás velkejch, co se šťáráme v logice příběhu. Takže za mě obstojná a zábavná pohádka. Když pominu fakt otřesnej dabing německý královny. Z trojice sudiček nejvíc bavila upjatá Kolářová. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Uplne si nejsem jisty, zda to jsou schopne dejove deti pochopit. Ale mne se pribeh libil. Je pravda, ze nekdy v pulce, pohadce trochu dojde dech a muze trochu nudit... Nakonec je vsak zaver celkem fajn. Slusne dialogy, lehky humor. Mezi princem a princeznou jsem ale bohuzel zadnou chemii necitil, ani na zacatku, ani na konci... ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Sám o sobě překvapivě přitažlivý, nosný a chytrý motiv (hrdinové, kteří musí až trpkou zkušeností zjistit, že sudba byla správná a to mezi nimi je opravdu láska - a z toho plynoucí nerozhodnutelná otázka, zda to byla zbytečná zkušenost, která ukázala pravost sudby, nebo zda teprve tou zkušeností a neposlechnutím se láska zrodila a bez ní by se sudba nepotvrdila), který mohl nadchnout děti i dospělé, jenže po všech stránkách naprosto necharismaticky zbabraný (především chatrná logika, motivace a integrity postav, nudná výprava, bezradná kamera, nepřitažlivé postavy a nulová chemie mezi nimi v každém smyslu, nefunkční části i celek, špatná uvěřitelnost čehokoli atd.). Promrhaná příležitost, které se měl chopit spíš Ivan Pokorný (režisér naprosto vynikající, leč nedoceněné Slíbené princezny (https://www.csfd.cz/film/436486-slibena-princezna/recenze/?comment=10948525), nebo ještě možná Prušinovský (ten má na triku také jeden skvostný nedoceněný pohádkový počin, Kdyby byly ryby (https://www.csfd.cz/film/372901-kdyby-byly-ryby/recenze/?comment=10818167). **** Když teď vím, že Janák ve své minulé pohádce kompletně vykradl a o deset levelů trapněji zneužil Hvězdný prach, podezírám ho, že i tady možná jde o nepřiznanou a zmršenou výpůjčku nějakého cizího dobrého nápadu. *~ ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Sídlo loupežníků je zřícenina hradu Zvířetice a točilo se také v Příhrazkých skalách cestou k Drápským světničkám u Studeného průchodu. (Styx96)
  • Matějovi (Ľuboš Kostelný) ležícímu pod dubem padne před příchodem sudiček na hlavu smrková šiška. (mikulin)
  • Po přesunu v čase jede princezna (bez svých rodičů) v kočáře na zámek „na státní návštěvu k princi Leopoldovi“ navzdory tomu, že král a královna byli ze zámku v té době již vyhnáni. Nemohlo by se tedy jednat o státní návštěvu. (Kryblice)

Reklama

Reklama