Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

elanius 

všechny recenze uživatele

Mravca Z som videl hneď po mravcoch od Pixaru (A Bug's Life) takže som mal pocit, že sledujem veľmi dramatický a vážny animák, hlavne po scéne s hovoriacou mravčou hlavou :). Parádna animácia mravčej kolónie a aj celkovo filmík vyzeral skvele, až na mravcov, ktorý mi stále pripomínali E.T. mimozemšťana. Bohužiaľ som film videl s dabingom, takže som určite prišiel o polovicu zážitku, musím si to niekedy zopakovať v originálnom znení s mojím obľúbencom Allenom. Ale aj tak vyšlo na 4 hviezdičky. 8/10 ()

anli 

všechny recenze uživatele

Animovana dobrodruzna komedie z dilny Dreamworks,ktera se kvalitou plne vyrovna animakum od Pixaru.Skvele napsany pribeh,uchvatne vizualne zpracovany a velmi,velmi vtipny.K tomu skvele namluveni hlavnich postavicek(Woody Allen a Dan Aykroyd jsou uzasni,stejne jako Gene Hackman,Sylvester Stallone a Christopher Walken).Je to podle meho jeden z nejlepsich animaku vubec,na ktery se muze divat cela rodina zas a znovu a pokazde v nem objevi kousek neceho noveho.Jasne mravencich 100%. ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

AntZ mi hrozně připomněl film Mravenčí polepšovna, ačkoliv v tomto filmu jde spíše o takovou nadvládu slabších a vydobití slávy válkou. Zed udělal to nejlepší a to, že byl jiný, než kterýkoliv mravenec. Zkusit zariskovat se někdy i vyplatí, ale když chceš moc, nemusíš mít vůbec nic. V zásadě tenhle film není moc pro děti v některých fázích a je dobré se přiučit, že někdy je potřeba sledovat animák, kde hold padne neutrální postava. Dabing byl trochu slabší ale je to starší film, takže to chápu. V zásadě se mi ale ten film strašně líbil už díky tím, že tvůrci se nebáli přitlačit k dílu. V tom případě zasloužené 4 hvězdičky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams a John Powell: 1. Opening Titles Z's Theme [2:00] ,2. The Colony [1:57] ,3. General Mandible [2:22] ,4. Princess Bala [0:56] ,5. The Bar [1:29] ,6. There Is A Better Place... [1:20] ,7. Guantanamera [3:17] ,8. The Antz Go Marching To War [3:48] ,9. Weaver And Azteca Flirt [1:56] ,10. The Death Of Barbados [2:07] ,11. The Antz Marching Band [1:17] ,12. The Magnifying Glass [1:59] ,13. Ant Revolution [1:50] ,14. Mandible And Cutter Plot [2:07] ,15. The Picnic Table [2:45] ,16. The Big Shoe [2:11] ,17. Romance In Insectopia [2:32] ,18. Back To The Colony [2:28] ,19. Z To The Rescue [7:46] ,20. Z's Alive [3:29], ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Váhal som medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Animácia filmu je väčšinu času priemerná, ale keď príde scéna s "hmyzotopiou", tak je možné vidieť na rok 1998 celkom nadpriemerné dielo. Príbeh je tiež celkom obyčajný a na kvalite mu najviac pridáva rýchle tempo. 6/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)
  • Celé jméno a číselné označení mravence Z (Woody Allen) ve scénáři je Z-4195. (KucC)
  • Šlo o první animovaný film, který obdržel rating přístupnosti PG. Mohlo za to několik neslušných slov, která bývají při reprízách v televizi obvykle vypuštěna. (KucC)

Reklama

Reklama