Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tenhle suprovej animák jsem už hodně dlouho neviděl - a je škoda, že ho televize spíše opomíjejí - ale v dětství jsem tenhle vynikající kousek viděl asi stokrát a mám na něj samé dobré vzpomínky. Parádní animace, skvělý příběh, nejlepší animák s hmyzem. Až teď jsem zjistil, kdo to vlastně režíroval, a že se do toho zapletl i Woody Allen, což jsou pro mě celkem zajímavé informace. Parádní animák s poselstvím. 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chutí to ako bobky.“ – „Ukáž. Hm. Máš pravdu. SÚ to bobky... a vynikajúce.“ Priznám sa, že hoci ma to trocha mrzí, tento film ma nikdy príliš nebavil. Pravdupovediac, nijako extra sa mi do srdiečka nezapísal ani konkurenčný (vznikol v tom istom roku v štúdiu Pixar) ŽIVOT CHROBÁKA (asi mám niečo proti hmyzu, neviem), no v porovnaní s MRAVCOM Z je to explózia atmosféry. MRAVEC Z nie je vec, ktorá by ma oslovila, myšlienka na tému „A teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus“ je fajn, ale na celý film nestačí, postavy schematické a fyzicky nesympatické, iba zriedka to chytí dych („zábavný park humusu“). Jedná sa o jeden z prvých filmov vtedy čerstvo založeného hollywoodskeho štúdia DreamWorks (resp. o jeden z prvých 3-D animovaných filmov vôbec), ale preto ma to ešte baviť automaticky nezačne. Každopádne, nápad s tým, KTO dabuje, je originálny a originálnejší o to viac, že dané postavy okrem hlasu prebrali aj „základné črty“ svojich dabérov (Sylvester Stallone, Woody Allen!). No Pixar je Pixar. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Překvapivě vtipné. Nemusím příliš Woodyho Allena, ale jeho "allenovský" mravenec je velmi vtipný a celé zobrazení mravenčí kolonie a "jejich" pohledu na svět okolo, nemá chybu. Krom toho animace je i na svou dobu velmi zdařilá a jen dotváří zábavný film. Krom toho obsazení je v původním znění neméně hvězdné než u jiných animovaných filmů. Mravenec Z má velkou sílu v propojení prakticky všeho, co film může nabízet. Starší osloví humor a deprimovaný mravenec, mladší všechen hmyz a barvy... Každý si najde své, což z Mravence Z dělá velmi univerzální zábavu napříč diváckým publikem. Těžko si vzpomínám na další podobný animák... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Mravec Z" ma ako prvý 3D animovaný film donútil zamyslieť sa nad silou tohto filmového odvetvia. Ľudia zo štúdia Pixar to posunuli do úplne iného rozmeru. Skvele odvedená práca na počítačových animáciach, nadabovanie postáv slávnymi hercami, tzv. globálny príbeh pre všetky vekové skupiny, humor, poučenie, emócie. Z tohto receptu vzniklo do dnešných dní nespočet podobných filmov. No "Mravec Z" pre mňa stále ostáva šľachticom medzi animákmi. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krásne spomienky na rok 1998 a návštevu kina v starom komplexe Charlies v starom meste, kedy sa ešte architekti nezaoberali podobnými "nezmyslami", ako je krivka viditeľnosti. Po rokoch v telke to už nebola taká bomba, ale tento film prekvapivo vôbec nezostarol, ako niektorí jeho digitálne animovaní následovníci. Áno, a v tom kine to bolo v originále, takže som rád, že som ho stihol vidieť v tejto omnoho zaujímavejšej forme. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 171,8 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama