Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První "anime", které se k nám dostalo a hned taková ulítlá ptákovina. Spousta epizod byla o ničem, ale některé byly ztělesněním geniality. Celkovou kvalitou však výrazně převyšující jiné nekonečné vesmírné telenovely typu Star Treku, apod. I když popravdě je hodnocení silně ovlivněné nostalgií, dnes bych se na to nepodíval ani kdyby to opět zařadili do vysílání... ()

Reklama

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle pecku dávali na naší čt a já koukal na každý díl, pak už jsem ho nikdy neviděl ani o něm nic neslyšel až nedávno jsem něco vyhrabal na youtube, vždycky se mi líbila ta písnička co zpívala ta okurka:) u nějakých dílů jsem se i bál, třeba ten jak tam byli mechaničtí pavouci na které platil oheň a málem tam všichni zařvali, prostě mi tenhle seriál připadal hodně neobyčejnej a i to je důkaz, že jsem na něj ani po tolika letech nezapomněl. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Inak to nejde, 5* je stále málo. Tento seriál som ako dieťa školoupovinné priam hltal a žil som na ňom. Príbehy o dobrodružstvách vesmírnych špeditérov boli často viac než len príbehy pre deti. Otázky života a smrti, priateľstva a zrady, lásky a nenávisti boli v tomto sci-fi anime podané absolútne dokonale a pri spomienke naň sa mi do očí derú slzy nostalgie. Preč so Star Trekom, preč s Babylon 5, vráťte mi moje detstvo... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jde těžko hodnotit, protože jsem ho viděla v osmi letech a od té doby ani jeden obrázek. Nicméně fakt, že jsem na něj nezapomněla (naproti jiným tehdy běžícím seriálům byl pojatý docela vážně a i slzička ukápla) ani po třinácti letech, si říká o velice slušné čtyři hvězdy. Pokud bych Dobrodruhy někdy viděla znovu, možná by se moje hodnocení změnilo. Ale ani bych to nechtěla. Takhle člověku alespoň zůstanou nezkažený vzpomínky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Originální znělku v japonštině nazpíval Hironobu Kageyama, slova k písni napsal Aku Yuu. (geklon)
  • V 65. a 66. díle zazní píseň „Dakishimete“ od japonské zpěvačky, textařky a hudební skladatelky Mayumi Itsuwa. (Kri-kri)
  • Přestože příběh o Paradonech (epizody 47–49) má evidentně parodovat poměry v afrických zemích (vzhledem k podobnosti plukovníkova jména konkrétně v Libyi), vlajka planety Birakiri je téměř totožná s vlajkou Albánie. (Kri-kri)

Reklama

Reklama