Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžete použít jakoukoli palebnou sílu. Hlavně ty kreatury odstraňte z mého státu!" Mám takový divný dojem, že mimozemšťané již dávno ovládli svými politickými funkcemi naši planetu a že tomu žádný selenový klystýr z nejmenovaného šamponu Head & Shoulders nezabránil. Snad se mýlím, ale to už by bylo letos podruhé, což je velmi nepravděpodobné. Přesto musím konstatovat, že i když jsem se při sci-fi komedii Evoluce smíchy zrovna nepotrhal, tak jsem jisté množství zábavy obdržel a vlastně jsem tak nějak rád za každé vítězství lidské rasy na domácím území, takže za mne průměr, ke kterému není třeba se v tomto životě vracet. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Scénka s tím malým zvířátkem jak najednou vyplázne hrozitánský jazyk a poté se svalí mě uchvátila k smíchu stejně jako létající ještěr v obchoďáku nebo moucha uvnitř Orlanda Jonese. Skvěle tu zahrály všechny hlavní postavy v čele s Davidem Duchovnym. Jediná výtka je tak trochu přiblbý příběh, ve kterém nejde o invazi mimozemšťanů, ale o to, aby se v kině všichni pobavili. Vydařená sci-fi komedie. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

V hnízdě nenáročné pop-cornové zábavy se vyklubalo povedené ptáče. Nejdříve jsem si myslel, že to bude takový nějaký nemastný/neslaný nedonošenec. Není se čemu divit, chtěl jsem toho prcka srovnávat s daleko "honosnějšími" ptačími druhy... ale dost už pseudopoetických plků. ;o) Skutečně: ten film není radno srovnávat s artovými kousky. Je vytvořen pro zcela jiný účel a obecenstvo. A v rámci těchto podmínek jde imho o velmi zdařilý kus. Když jsem viděl film poprvé, dal jsem 3 hvězdičky; přiznávám, příliš jsem srovnával s díly, které mají jakési "vyšší ambice". ;o) Při druhém sledování jsem se nechal prachobyčejně bavit... a byl jsem nadmíru spokojen. Shrnuto a podtrženo: Nenáročná, ale vyvedená komedie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tam jasný nápad priviesť do nového tisícročia ďalšiu rôznorodú skupinku, ktorá sa popasuje z nadprirodzenými javmi v štýle KROTITEĽOV DUCHOV. A to nielen v podobe režiséra. Síce KROTITELIA to niesu, ale nemusíte mať obavy z toho, že by ste sa náhodou nudili, alebo žeby boli herci nesympatický. Ku tomu profesionálna technická stránka veci a máme tu svižný oddychový film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krotitelé nežádoucí evoluce v akci aneb arizonské lupy mají pré.. Nenáročná komedie z dětinské dílny Reitmana, v které mě potěšil kapitán Stottlemeyer z Monka (Ted Levine) a naopak Orlando Jones zhoršil mou alergii na černošské baviče a jejich konfrontační humor "černej vs. bílej", který byl naposledy legrační možná v tak Beverly Hills Cop. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)

Reklama

Reklama