Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hrůzný a fatální omyl. Tohle není jemnohumorná, chytrá a ironická sci-fi komedie, kterou jsem se sympaťákem Duchovnym a oduševnělou kráskou Juliannou očekával, tohle je prvoplánově stupidní "ha-ha-ha" komedie ve stylu jiných stupidních crazykomedií, jen to prdění a defekování v ní chybí. Ale je v ní megaklystýr hasičskou stříkačkou. Trojlístek 'legračních' a 'vtipných' dementů (promiň Davide) mě postupně krkal čím dál tím víc a dokoukal jsem to jen kvůli zajímavým emzákům a Julianně. Mou nelibost a nesouhlas neobměkčil ani odlehčený konec. A teď zase hodně dlouho nechci vidět žádnou crazykomedii. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na tento film, protože jsem očekával napětí a sci-fi příběh - jako od Muldera :-) Bohužel, napětí vystřídal smích. Vlastně ne bohužel, ona je to komedie. A celkem povedená, obzvláště ve scénách s Orlando Jonesem. Každopádně, jako celek je to celkem pitomina, opravdu spíše na vypnutí mozku a pobavení se. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Celý svůj komentář k tomuto filmu jsem po druhém zhlédnutí musel přepsat. Když jsem totiž tento film viděl poprvé, zřejmě jsem čekal něco víc, a tak jsem film ohodnotil dvěma slabými hvězdami a dal mu titul "Hovadina". Dnes jsem film čistě náhodou viděl podruhé, už jsem věděl, že od toho nemůžu nic čekat, a nakonec jsem se dobře pobavil. Ústřední trojici/čtveřici to slušně klape. Můj oblíbenec Duchovny zde sice není Mulder, ale pár odkazů na Akta X se tam najde. Od Reitmana bych čekal něco trochu jiného, ale i tak se to dá. No každopádně jedná se o film, který se po prvním zkouknutí může zdát jako kravina, ale pokud ho vidíte podruhé, budete se bavit. A proto skokem zvyšuji své hodnocení na slabší čtyři hvězdičky a svůj krajně negativní názor na celkem pozitivní. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Moc príjemná komedie , která nechá zavzpominat na starší počiny Ivana Reitmana. Obsazení pro mě sympatické... snaha Davida Duchovnyho parodovat Foxe Muldera me bavila . Velké plus je pro mě Dan Aykroyd :) . Kežby Reitman složil Krotitele duchu po letech. Jenže by to mělo podtitul Krotitelé duchů 3: Domov Důchodců :-D ! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

K Duchovnymu sci-fi sedne jako Jerry k Tomovi. Slovenský rodák Ivan Reitman to věděl a Davida obsadil do své sci-fi komedie. První krok k úspěchu měl tedy za sebou. Sean William Scott v povědomí diváků jako Stiffler a Julianne Moore jako správná roštěnka už poté dokonaly své. Film slavil úspěchy v kinech, ale hlavně v Evropě, odkojené seriály jako Krajní meze a hlavně Akta X. O vtipné situace není nouze a triky nepůsobí levně a příliš uměle. Nabízí se srovnání s Krotiteli duchů, ale Evoluce je kvalitativně přeci jen trochu jinde. Reitman už zestárl a teď nezbývá než čekat, že v řemeslu bude úspěčně pokračovat jeho syn. Po Děkujeme že kouříte si snad můžeme oddechnout. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Protože se natáčelo v prosinci, požádalo studio DreamWorks místní obyvatele, jestli by nepočkali s vánoční výzdobou. Postupem natáčení zaplatilo studio zaměstnancům města přesčasy, aby byla vánoční výzdoba připravena včas. (Cheeker)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno