Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který jsem poprvé viděla asi v roce 2006. Byla jsem tenkrát vě věku jako hlavní hrdinka Vada a její kamarád Thomas J. podívala jsem se na to, jen že prostě podívala. Teprve teď po znovushlédnutí mi došlo jak je tohle nádherný film. Jak nádherný vztah si k sobě děti dokázaly vytvořit. Dnes, když jich většina prosedí u PC her a konzolí to nejde tak lehce. Anna Chlumsky ve své roli nenahraditelná ( jestli její slzy byly pravé, zhluboka se klaním ) a stejně tak tomu je i u Macaulaye Culkina - v nynější době pohaslé dětské hvězdičky. Příběh je jednoduchý, přesto každého se špetkou citu musí zasáhnout ten konec. I já brečela a nestydím se to přiznat. Nezapomenutelný okamžik: Thomas: "Vado, budeš o mě přemýšlet?" Vada: "Jako proč?" Thomas: "No, kdyby sis nevzala pana učitele." Vada: "Určitě." Jen co film skončil, litovala jsem, že sem ho vůbec zapínala, ale proč litovala? Vždyť tohle je ten nekrásnější film o první lásce, který vůbec někdo dokázal natočit. Dát do jednoho snímku tolik emocí, vtipu i věci z opravdového života, se opravdu podaří jen málokomu. Druhý díl už je jen zbytečný, vcelku o ničem a ztráta času. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ó, ano! Strasti, slasti dospívání, první lásky a potíže s rodiči..Jako kdybychom to všichni neznali.. Klasika mých dětských let a moje první skutečně filmová láska..Byla to, ano, Anna Chlumsky ("Obklopuji se pouze lidma kteří mě intelektuálně stimulují":-). Jako mladičká Vada zde byla tehdy skutečně velmi kouzelná a pro mně někdy v mých 8-11 letech to byla skutečně veliká dětská filmová láska podobně jako později pak třeba Winnie Copper z Báječných let. Povedený melodramatický rodinný filmík s dojemně krásným reálným příběhem. Škoda jen toho konce, který jsem tenkrát jako asi každý jiný malý kluk pochopitelně obrečel..Škoda, že už se dnes takové filmy pomalu netočí. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dráma o ospievaní s komediálnymi prvkami, ktoré si skoro nikto nevšimne. Zároveň dobrá udička na divákov, lebo nalákali na Culkina, no jeho rola je takmer neviditeľná, v podstate najvýraznejší je v polohe ľah v spacáku stromovitého pôvodu. A za toto zarobil 10 krát viac než za Sám doma... Film tak jednoznačne ťahá a skutočnou hlavnou postavou je Anna Chlumsky, ktorá síce behá čaptavo ako Kolíková v štekľoch, ale stále je to milé dievčatko. Film o všetko a o ničom a z detského filmu sa stala viac menej polosmutná záležitosť. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Film, akych je v Holywoode ešte menej ako šafranu. Prijemny, mily film o priateľstve a laske, ktory ma aj ako jeden z mala atmosferu. Sice kvalit azijskych nasledovnikov nedosahuje (Ahobsal insaeng, Fan Chan...), ale napriek tomu veľmi podarene. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další film, na který jsem narazil hned v dětství, takže se na něj čas od času rád kouknu. Hudba tu perfektně doplňuje silné okamžiky, které nejsou obvyklé a moc nezapadají do průměru rodinných filmů, právě proto je na tomhle snímku něco víc, co musí a chce zbloudilá duše ve filmové branži objevovat. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Kvôli scéne s uzatvorením pokrvného bratstva Britská rada pre filmovú klasifikáciu trvala na tom, aby film obsahoval varovanie pre deti pred vykonávaním takéhoto rituálu, aby sa zabránilo prenosu HIV. (Arsenal83)
  • Vŕba, ktorá sa objavuje počas celého filmu, nie je skutočná vŕba. Nájsť dokonalé jazierko s vŕbou bolo také ťažké, takže tvorcovia našli iný strom, odstránili všetky jeho konáre a nahradili ich falošnými vŕbovými konármi. (Arsenal83)
  • Film bol najmä vďaka účasti Culkina, ktorého sláva práve prepukla rok po filme Sám doma (1990), veľkým komerčným úspechom a zarobil 121 miliónov dolárov pri rozpočte 17 miliónov dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama