Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo milovník Pythona i Beatles, bude stoprocentně nadšen, asi jako já. Eric Idle je tu v životní formě a film je (i díky střídmé stopáži) nabitý srovnatelně s celopythonskými filmy. Klasika žánru "mokumentu", pro patřičné vychutnání je třeba znát beatlovskou historii. A propos, Neilu Innesovi se je podařilo vykrást tak brilantně, že soundtrack je snad ještě lepší než Beatles sami :p... Třešinkou jsou mnohá camea pozdějších i stávajících velkých hvězd (Jagger, Simon, Aykroyd, Belushi, Murray) a v rozsáhlé roli básník Roger McGough (to je ten, co znal Rutles). - P.S. zajímalo by mě, jak by vypadali Rutles natočení až po Lennonově smrti. - P.P.S. >Oskar: George Harrison hraje novináře (tj. "interviewujícího") a pokud vím tak financoval až Život Briana. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky resp. znalce historie Beatles je tato parodie skutečně k popukání. Eric Idle skvěle napadobil McCartneyho a zároveň velice nápaditě poskládal scénář, Niel Innes zase dokázal složit hudbu, která výborně napodobuje řadu písní Beatles...vše dohromady tvoří velmi zábavnou a inteligentní podívanou, prostě NUMBER ONE! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To je tak, když miluješ Beatles a suchej britskej humor... Harrisona jsem poznal jen podle hlasu, Belushiho s Aykroydem a Murraym vůbec, Ronnie Wood vypadal jako člen Hell's Angels spíš jak takovej neškodnej amorek, Mick Jagger masér jako vždy, no a Idle s Palinem neskutečně vtipní (as always)- what the fuckin' dream team! Nebýt Beatles, byli by Rutles nejlegendárnější kapelou všech dob...! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Eric Idle je jako Paul McCartney v Koncertu na střeše opravdu k sežrání. A když člověk vidí, jak jim v parodii na Help padají jablka na hlavu... ach. Řekla bych ale, že divák musí dobře znát dobový kontext a dějiny skutečných Brouků, aby věděl, na co se to vlastně dívá. Já zde stejně jako u skutečných brouků a některých dalších hudebních i nehudebních ikon žasnu, jak můžou mít tak tenké nohy. -"You need feet to keep your socks on." ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá parodie na Beatlemánii v podání torza montypythonovské skupiny. Zejména mě potěšily reakce na známé "beatlekausy", vystupování známých figur šoubyznysu (zejm. Mick Jagger a Bill Murray) a samozřejmě klasický montypythonovský přístup k vyprávění filmu. idle pobíhající źa kamerou a teleportující se z města do města jen proto, aby se mohl přemístit jinam a tam podat jiné absurdní informace... :-) Pro fanoušky MP nutnost, pro fanouśky Beatles to samé. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • Při pečlivém shlédnutí filmu zjistíte, že "Tichý Rutle" Stig O'Hara (Rikki Fataar) ve filmu neřekne jediné slovo, pouze zpívá (Robbi)
  • Soundtrack The Rutles vyšel dvakrát - poprvé u Warner Brothers v roce 1978 a obsahoval jen 14 písní z filmu. Podruhé ho vydala firma Rhino v roce 1990 a přidala 6 dalších skladeb. Z této dvacítky zaznělo ve filmu plných 18 skladeb - i když některé třeba jen útržkovitě. Zcela vynechány jsou jen "Baby Let Me Be" a "Blue Suede Schubert". (Robbi)
  • Při vystoupení The Rutles v Ed Sullivan Show byla použita autentická nahrávka Eda Sullivana před prvním vystoupením The Beatles v jeho show z roku 1964. Byl pouze předabován název skupiny. (Robbi)

Reklama

Reklama