Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je úsměvné sledovat spektakulární technologický posun, 1)  k němuž za posledních 30 let došlo - například ve vzhledu počítačového hardwaru. To je taky můj nejsilnější dojem z filmu. Ale podobný code breaker by jistě ocenili mnozí i dnes._____ 2)  Docela vtipný scénář sice režie nevyužila naplno, ale zejména ve druhé půlce je snímek už docela fajn._____ 3)  Chvílemi se na obrazovce dějí věci zcela nesmyslné, očividně proto, aby to bylo akčnější._____ 4)  Dadaistický konec pak vskutku korunoval dílo._____ 5)  Jako obvykle mě iritovaly chyby v překladu u českého dabingu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Příjemná oldschoolová špionážní komedie. Parta specialistů na bezpečnostní systémy se namočí do špinavého obchodu, nastanou trable větší než si kdo dovede představita a žehlit je není právě jednoduché... Film těží především z atmosféry těsně po studené válce, kdy všechny tajné služby hledají nové nepřátele a rozmáhá se IT (technika ve filmu působí po 16 letech značně úsměvně). Charaktery jsou jen lehce nahozené, konflikt mezi přáteli z mladých let jede jako podle šablony, avšak Redford je fajn, však taky téměř nesleze z plátna. Přípravy na akce "jako" z Dannyho parťáků... Oddechová jednohubka. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Přesně tento typ filmu miluju! Skvělý příběh se spoustou překvapivých odhalení udržuje diváka po celou stopáž v určitém napětí, které je výborně prokládáno nejrůznějšími vtípky a fórky(především závěrečná scéna je pro mě naprosto smrtelnou záležitostí). Film není dokonalý, ale určitě neodmítnu jeho sledování ani příště. A to třeba po sté... ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Většinou nejsem moc odvázanej z filmů, které balancují mezi humorem a napětím a sází na to, že při namíchání guláše z obého získají diváky mezi fanoušky veseloher i thrillerů. Jenže ve Slídilech je obou ingrediencí namleto jemně a namícháno tak akorát, takže celkově jde o velmi příjemné pokoukání, kterému dost odpustíte, už pro jeho klady - dobrý hudební doprovod, sympatické herecké výkony a pro postaršího Jahola velmi sympatickou Mary McDonnell. Mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale závěrečná scéna se zástupci "Národní bezpečnostní agentury" v rolích kouzelných dědečků mi přišla jako tak dobře nenáročné završení nenáročné podívané, že se přikláním k lepšímu hodnocení. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix klasicky nadsazeného lupičského filmu, tak trochu paranoidně politického thrilleru, navíc s prvky komedie. V období těsně po pádu Železné opony se jak svět Západu, tak Východu, začínají propojovat a vznikají tak zase jiné konflikty než jak tomu bylo během Studené války. Robert Redford celý film klasicky táhne svou ohromnou hereckou silou, zde má však k ruce skvělý tým a Bena Kingsleyho, jenž má účes, jaký bych u něj snad nikdy nečekal. Hlavní motiv jakoby vypadl z nějakého bondovského filmu, ale zde překvapivě docela dobře funguje. To závěrečný pochcání republikánů si prostě odpustit nemohli.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama