Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující bahrainská princezna Meriam Al-Khalifa bez ohledu na svůj vznešený původ se stejně jako ostatní ženy musí podřizovat zvyklostem muslimských zemí. Krátí si čas vytáčením náhodných telefonních čísel a rozprávěním s každým, kdo zvedne sluchátko. Jednoho dne se však náhoda promění v osud. Dívka se totiž dovolá sympatickému americkému námořníkovi Jasonu Johnsonovi. Následuje tajná schůzka, která v mladé dvojici probudí lásku. Provází ji však neustálé nebezpečí a protože Jasonova vojenská služba končí, dvojice se musí rozhodnout co dál. Námořník připraví dívčin útěk z paláce, jenže ani odjezd do USA jejich situaci nevyřeší. Tam je totiž Meriam zatčena coby ilegální přistěhovalec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože princezna a vojáček chtějí být spolu ale bohužel nemůžou, tak si prostě hledají cestu necestu k sobě no příběh není špatný ale herecky se nevybral dobře protože dané osoby se do něho nehodily. Film působí velmi normálně a dvakrát nezaujal je to prostě jejich kultura a snaží se být dramaticky a romantický a hodně což pravdou není. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je to tak niekde na hranici 2 a pol. Istým zaužívaným fenoménom proti strachu z diferentnej kultúry, do ktorej sú relatívne svojprávne osoby zatiahnuté, sú spoločenské pomery na hrane globálnej politiky. Po druhej svetovej vojne, bol každý Japonec v očiach domáceho obyvateľstva nemenovanej veľmoci militantný, dnes je každý Arab terorista a moslim symbolom náboženskej paranoje. Ale tento naivný prístup dokáže miestami odzrkadliť v akomsi banálnom príklade partnerského vzťahu viac, než dokumentárne filmy a prednášky o občiansko-právnych zápisníc v praxi. Škoda, že daný štrukturálny prístup metodiky v hĺbke prepracovanosti scenára a zložitosti postáv je na slabej (výstižnejšie povedané - gýčovej) úrovni, čo je na televízny formát absolútnou zvyklosťou. Čiže ľahko predvídateľné. ()

Reklama

JITY 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh, dvoch rôznych národností. Zobrazuje osudy, ľudí, ktorí sa rozhodnú pre slobodu v iných krajinách aj napriek všetkým problémom. Je to pekne a dobré natočené, aj keď vo filme je všetko ľahšie ako v skutočnosti. Je tam odvážnosť a rebelstvo, je tam romantika a smútok. Poukazovanie na to ako sa nám môže rýchlo zmeniť život a rozhodnúť sa treba v rýchlo. Vo filme som našla to, čo som hľadala. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Krásný film se zajímavým příběhem.Krásná Meriam která pochází z muslimské rodiny , která má svůj původ a svoje práva a svoje pravidla a odlišnou kulturu. Všechny dívky tohle musí respektovat musí chodit zahalené nesmí se stýkat s chlapci a další věci. Jenže Meriam takhle žít nechce do doby než se zamiluje do mariňáka Námořníka spojených států. Kam až láska dokáže dojít a co všechno musí oba dva podstoupit aby mohli být spolu. Hodně zajímavý příběh, který ukazuje jak dvě odlišné kultury bojují o vzájemnou lásku a co všechno je čeká. Moc krásný film. ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Strýček Sam si na imigračním dupne a strčí do lochu bahrajnskou princeznu, hmmm, proč ne. A to měla holka ještě docela štěstí, protože na letišti ji dokonce chtěli zastřelit:-) Pak to celé trochu vychladlo a jako "autentický bonus" se na konci dozvím, že případ dosud nebyl uzavřen. Vážně netuším, co si o tom průměrný Amík myslí, ale jedno je jisté. Za dobu, co na tuto "krajovou specialitu" čučel mu přes hranici zdrhlo spoustu ilegálů z Mexika :-D ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Správně by se film měl jmenovat Princezna a mariňák. Hlavní hrdina  je příslušníkem americké námořní pěchoty, ne námořnictva. (Martanka)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, konkrétne v mestách Los Angeles a Palm Springs. (MikaelSVK)
  • Hory, ktoré je možno vidieť vo filme, sa v skutočnosti v Bahrajne nenachádzajú. Bahrajn je totiž rovinatým štátom a najvyšší bod Džabal ad-Duchán meria len 122 m. n. m. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama