Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (225)

Botič 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je takový i zdrojový materiál, řekl bych, že spíš ne vzhledem k tématům, které tu jsou načtrnuty, ale tahle filmová bažina je tak vypulírovaná až to chvílemi připomíná temnějšího Nicholase Sparkse. Pořád je to víceméně pohádka. Romantizující život o samotě v chudobě a bok po boku s přírodou. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zpívající raci se mi trefili do nálady. Působivé romantické drama propletené s kriminálním, proč ne. Nejvíce jsem ocenila krásnou přírodu, herecký výkon hlavní představitelky, dětské i dospělé. Hudba se mi taky moc líbila. Občas jsem musela vypínat mozek a nechat působit jen emoce, dívce z mokřin jsem držela palce. Ale některé detaily, a hlavně konec, byly opravdu moc limonádové. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku neznám, ale věřím že bude působivější než její filmové zpracování. Příběh o mladé dívce, která prakticky vyrostla sama v místních mokřinách a stala se jakousi legendou a lokálním démonem je fajn. Tím spíš ve chvíli, kdy se stane podezřelou z vraždy jednoho z mužů, který o ní měl zájem.  Bohužel mě ale nedokázal naplno vtáhnout a i když se na zpívající raky poměrně hezky kouká a rozhodně nejde o špatný film, znova bych se do nich nepustil...65% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Kde raky spievajú, žaby hrajú na bicie a ryby na gitaru. Hotová kapela v močiari. Ďalšia bestselleráčová blbosť, ktorá je absolútne nerealistická, ale má pôsobiť realisticky. Dievčatko by v močiari prežilo asi rovnako, ako keby som ho vystrelila na Mesiac. Možno by si z krátera urobilo domček, vyhrabalo zdroj vody, začali by rásť podivné rastliny a po ich zjedení by sa sama rozmnožila a založila celú mesačnú civilizáciu. Koho zaujíma nejaká vražda? Navyše okrem toho, že neznášam plahočenie sa v močiari a hmyz, pre mňa strašná nuda. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre mna uspech. Necakal som nic velke, ale film ma presvedcil, aj ked zapletka je jednoduchsia. Romantika je taka prvoplanova, nie som fanusik sladkych filmov, takze miestami som kus trpel. Zaujalo ma vsak, ze vrazda nebola vobec podstatna. Skor sledujeme pribeh "odvrhnutej" zeny v romanticko ladenej drame. V zavere som mal najskor pocit, ze to zbytocne natahuju, no ten uplny zaver bol svetovy. :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) pýta: "Zaujímalo by ma, čo robí oblohu modrú?", Kya (Daisy Edgar-Jones) odpovedá: "Modé a fialové vlnové dĺžky slnečného svetla... odrazia sa od plynových častíc v atmosfére a rozptyľujú sa." Vo fyzike sa to nazýva Rayleighov rozptyl. Podobný fenomén, nazývaný Tyndallov efekt, spôsobuje, že modré oči sú modré, aj keď v ľuďoch nie je modrý pigment. (Pat.Ko)
  • Americká vlajka v Jumpin'ovom (Sterling Macer Jr.) obchode má 50 hviezd. V čase tejto scény (1953) ešte Aljaška a Havaj nevstúpili do zväzu. Správna vlajka by mala mať iba 48 hviezd. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama