Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že sem očekával něco jiného a když tím myslím, něco jiného, tak tím myslím takovou tu klasickou záležitost, kdy hlavní hrdinka si půjde pro tu pomstu a na konci toho všeho, bude lepší. To že tenhle "film", se mnou vymrdá (ještě slušně řečeno) bylo fakt něco, s čím sem nepočítal a musím v tomhle směru tedy pochválit to, že si tvůrci rozhodli pro tuhle cestu. Je škoda, že zde nejsou vedlejší postavy víc do hloubky zpracovány a jejich zlikvidování, by tak mělo hlubší dopad. Ji-hyeon Jeon vidět po letech je radost a je skvělá, takže tady se neni o čem bavit. Lov na tygra mohl být delší, ale masakr v pevnosti, to docela dobře vynahrazuje. Co musím však vychválit, je zpracovaní a stylizace prostředí ve filmu, ten velký důraz na barvy je famozní, les v mlze, les při lovu na tygra, lány pšenice, pevnost, všechny tyhle oblasti mají svoji vlastní osobnost a sou úchvatně vyobrazeny. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

'Ashin ze Severu' je v podstatě speciální stand-alone epizoda jihokorejského hororového seriálu 'Kingdeom', kterej v zombie subkultuře vyvolal poprask jako žádný jiný žánrový souputník. V rámci příběhovýho kánonu jde o prequel, intermezzo, či přímo temporální návrat před samotný počátek seriálu, který je koncipován jako relativně konvenční a generický příběh o pomstě nemající konce - a zároveň osvětluje, odkud se vzala ona 'nákaza'. Samozřejmě, z hlediska dramaturgie takřka nejde nic vytknout - režisér Seong-hoon Kim má talent vymačkat ze scénografie maximum asijský pompéznosti v malíku - jenže kvůli komplikovaným historickým konotacím, velice hektickýmu vypravěčskýmu tempu (přitom stopáž 90 minut je zcela adekvátní), a enigmatickým příběhovým souvislostem mi tak trochu unikal kontext celýho snímku - čímž ve výsledku 'Ashin ze Severu' působí dost schizofrenicky a zmatkovitě - a nejen z těchto důvodů není tenhle spin-off moc vhodný pro diváky seriálem nepolíbené. Ale jako nenáročná žánrová jednohubka ujde.... ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Nelítostná Ashin a její cesta za pomstou. Tento origin se povedl, stejně jako seriál si zachovává svoji kvalitu a co funguje právě v seriálu (napětí, akce, svět), tak funguje i zde. Radši bych ale dal přednost nové sérii než jednotlivému filmu a jelikož má být další film ze světa Kingdom, tak si na další sérii zřejmě počkáme ještě dlouho. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Čakanie na tretiu sériu je naozaj zdĺhavé, tak nám netflix pripravil predstavenie neznámej dievčiny z konca druhej série. Nemôžem však povedať, že by som bol zato rád nakoľko ma tento film veľmi nechytil. Prvá hodina ma proste nudila, nezáživné, nesympatickí herci, žiadna akcia. Áno, v kingdeome sú tiež prvé dve časti podané skôr príbehovo, ale tam ten príbeh baví a potom dostaneme extrémny masaker. Tuto dostaneme zo zombíkov len naozaj málinko. V poslednej pol hodine sa to síce rozbehne, ale nemá to tie správne grády. Ashin som čakal ako kladnú postavu, takže aspoň týmto som prekvapený a som zvedavý čo predvedie v seriáli, potenciál rozhodne má. Tí ktorí nevideli seriál, rozhodne nepozerať... na 90% sa budete nudiť a nepoberiete súvislosti. Ja mám seriál ohromne rád, tuto však nemôžem inak ako za 2*. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chjo, to se člověk těší na rákosnickou řežbu samurajských mečů vs zombíci a toho se dočká pouze cca 8 minut na konci filmu. Do tý doby sem měl co dělat, abych se 1.v těch čunchangovskejch jménech vůbec jakž takž zorientoval 2. abych to u telky nezapíchnul.... Moje očekávání nebylo skoro ani z půlky naplněno, což je škoda. A při tom nápad zasadit zombíky do starý Ásie výbornej. Seriál neznám vůbec, ale po skouknutí tohodle se do něj nikdy ani pouštět nebudu. ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama