Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (336)

alchac 

všechny recenze uživatele

Norské OČTŘ už by, kurva, měly konat! Nejpozději po premiéře tohoto díla vyhlášeného masokostního gurmána z Altafjordu totiž nepochybně mělo dojít k důkladné prohlídce páně režisérova sklepa a garáže, k pečlivému ohledání jeho domácího nářadí a překopání zahrady, aby tak konečně na světlo světa vyšla pravda o tom, kde a jak jej líbá jeho múza. Protože tohle, to už je vysloveně na diagnózu – odporně zlé a divoce nechutné! A závěrečná scéna?!? Naprosto skandální, jak něco takového cenzura mohla pustit. Asi BLMbečci zrovna hledali dioptrie v pytlíku se svou snídaní. P.S.: Ale nejlepší byli stejně Hans a zejména Mikkel, který by si klidně mohl někdy střihnout duet pro luparu a kozlici s Kryštofem Lloydem.  Buhehehe… ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola řeší manželské krize jinak než Woody Allen. Stejně zábavně a kreativně, ale hooodně jinak. Což mi připomělo, proč mám tak rád povedené filmy šikovných tvůrců, kteří svoji práci dělají s radostí a myslí to s námi diváky dobře. Cesta za smířením je norskou verzí amerických žánrovek, kde se všechno nečekaně zkomplikuje a teče červená. Silně černohumorná i vážná, groteskně brutální i se srdcem. Ne úplně originální námětem, ale neokoukaná postavami a jejich svetry. Přes počáteční jednoduchost nakonec i výživně sestříhaná a vyhrocená přesně tak, jak si spokojený divák žádá. Herecká parta eňo-ňůňo! ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá terapie pro manželé v krizi. Scénáristicky vymazlená podívaná, která mne ale ve finále neodrovnala jako Tommyho předešlý počin What Happened to Monday. Prvky komedie zvládnuté naprosto skvěle, i přestože nejsem jejím fanouškem. Gore uspokojující, byť občasné off-screen záběry zážitek trošku zkazí. Skvělé herecké výkony, hlavně ze strany Noomi. Velikým problémem jsou emoce, které v podobném tématu jsou důležité, bohužel zde chybí, proto nemůžu jít s hodnocením výš. Mojí nejoblíbenější postavou byl paradoxně záporák - neboli blonďák s hákáčem na hrudi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je celkom vtipnou variáciou na legendárnu Vojnu Roseovcov v severskom chladnom a drsnom štýle. Ale akonáhle sa do sporu "milujúcich" manželov pripletie trojica zločincov, tak sa to premení na absurdný úchylný gorefest v ktorom si logika zoberie dovolenku a hlavný záporák toho vydrží viac jak Arnie v druhom terminátorovi. Namiesto napätia z toho, kto prežije, sa všetko nadobro podriadi čo najokázalejšiemu predvádzaniu mučenia a vrážd na x spôsobov. Ja už na tieto bezdejové gorefesty nie som. Párkrát som sa zasmial, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. Precenená záležitosť. Čiernohumorné Coenovky sú oveľa lepšie. 5/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní norský film. Dva rozhádaní manželé se vydají na víkend na chatu, kde jsou odhodlaní jeden druhého zabít. Do cesty jim ale vleze skupinka uprchlých vězňů a vše nabere jiné obrátky. Jeden zvrat střídá druhý a vy nevíte, co se stane za chvíli. Je to dost brutální a místy přitažené za vlasy. Určitě se ale budete skvěle bavit. Noomi Rapace tu má dost dobrou roli. "Zasraný buznomobil!" :D ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama