Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (336)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém jsem se zamiloval do Noomi Rapace. A kdyby v něm bylo ještě trošku více krve a méně fekálií (fakt nechápu, proč je na sílu tlačit do skoro každé "cáklé komedie", a myslet si, kdovíjak to nebude svěží a vtipné?), šel bych s hodnocením klidně vejš! Každopádně mám po tom chuť začít se zajímat o norskej rock, soundtrack tu funguje znamenitě. [Netflix] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To si to takhle letos v létě štrádujeme s přítelkou po Tromsø a vtom mě praští do oka plakát k tomuhle filmu. Tak si ho vyfotím, abych na něj nezapomněl, no a doma hned koukám na filmografii Noomi a film prý běží v kinech v Norsku, ale jinak nikde nic. Pak si na něj ještě párkrát vzpomenu, opět zjistím, že furt běží jenom v Norsku, a tak to pouštím z hlavy. Až dneska, ejhle, vidím k němu titule. A je to nečekaně skvělá pecka. Myslel jsem, že půjde o nějakou úsměvnou a decentní černou rodinnou komedii v mezích přístupnosti, ale Wirkola naštěstí není žádnej měkkejš a cíťa a tohle je surově černohumornej námrd jako prase, nevím, jak výstižněji mé divácké nadšení vyjádřit. V průběhu děje jsem utrpěl několik silných záchvatů smíchu, protože několik gagů je fakt kulervoucích (třeba "homo-Dave"), ale nejvíc mě zmasakroval dědkův žlučovitý výron (ovšemže v norštině) "Pojebanej, vlasatej, dementní volič zelenejch, smradlavej šukač stromů!", při něm jsem málem umřel. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Sakra, to byla ale šílenost! Ale docela zábavná. Tommy Wirkola u mě zabodoval především druhým dílem Dead Snow a hlavně 7 ŽIVOTŮ – tam jsem přímo jásal blahem. Zde aspoň natočil pořádně Rkový film, který si nebral servítky s žádnou morálkou. I to sem tam působí komicky, úchylně, retardovaně a ke konci nelogicky, ale o větší kritice tu nemůže být snad ani řeč. Záleží, jak se s tím divák srovná. Od začátku mě to začalo bavit, manželé se navzájem chtějí zabít a do toho se jim v chatce na půdě uhnízdí uprchlí trestanci (krvežíznivý vrazi a psychopati). Takže zajímavá kombinace. Jednotlivé krvavé a drsné scény jsou dobré. Dokonce se tu najdou i 2 totálně husté sekvence, při kterých jsem opravdu nechápal. No a poslední 20 – 25 min cca už je trochu přehnaných. Rozhodně zde nesmíme moc brát v potaz logiku. To, co vydrží smrtelně zraněné postavy je už trochu moc. Jde ale o to, aby se divák pobavil a nějak přijal tu zvrácenost, krev atd. Je pravda, že ten konec mohli trochu umírnit, potom by to bylo možná ještě o něco lepší. Nemůžu si jinak víc stěžovat, bylo to super. Noomi Rapace mě bavila jako vždy, stejně tak jako zbytek herců. Kéž by Wirkola brzy natočil něco podobného! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dynamická komedie o nesourodém manželském páru, jenž si vyrazí na odlehlou chatu. Nepůjde však o žádnou klidnou dovolenou a postupně se zde odehraje jeden zvrat za druhým. Koncept mi velice připomíná můj oblíbený film Nula od nuly pojde a minimálně je stejně tak dobrý. Jedná se tedy o další neskutečnou jízdu, s pouhým minimem herců, z nichž je však každý pro příběh velice důležitý. Už dlouho jsem se takhle nepobavil! Zábavný, nápaditě originální a vskutku delikátně surový film. Jen těžko říci, kterou část filmu jsem si užil nejvíce, ale jakožto fanoušek akce a hororů, půjde pravděpodobně o ty krvavé výměny názorů na závěr. Aneb povraždit společně hromadu lidí, je lepší než párová terapie. 95% PS: Docela se podivuji, že hlavní postavy ještě na konci stále stojí na nohou. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální severská jednohubka, která by neměla uniknout skalním fanouškům černých komedií ve stylu Sedmi psychopatů lehce líznutých Mr. A Mrs. Smith a Sezónou zabíjení. Tohle je prostě Wirkolův masakrózní rukopis, kterým se prezentoval již v Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý. Pekelně zábavná podívaná od začátku do konce s vynikajícím scénářem a perfektním hereckým duem Noomi RapaceAksel Hennie. Pokud máte chuť vypnout a prostě se nechat bavit těžkým bizárem, pak je Cesta za smířením tou správnou volbou. Jelikož pro mě byly některé scény mírně řečeno za hranou únosnosti, a to i přes fakt, že ji v poslední době dosti posunula Hra na oliheň, tak známku mírně snižuji, nicméně závěrečná scéna se sarkastickým podtónem na nově vzniklá pravidla pro udílení Oscarů od roku 2025 je vy-ni-ka-jí-cí! 👍 (15.10.2021) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama