Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (335)

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Tommy Wirkola se sbalil s Noomi Rapace a spol. na brutální víkend na chatě. A společnými silami a krví potřísněnými skráněmi dali dohromady masakr, který disponuje hodně černohumorným humorem a originálními nuancemi, načež není opomenut ani faktor vsuvek patrného nadhledu. Wirkola začíná poměrně zlehka. Manželé, oba z uměleckého a velmi vrtkavého oboru, se už prostě nemohou vystát a společný víkendový pobyt na jejich chatě je dost možná poslední šanci na restart jejich vztahu. Manžel ovšem pase po tučné životní pojistce své ženy, takže má v plánu ji sprovodit ze světa, přičemž manželka se pochopitelně cuká a se svým předčasným odchodem zásadně nesouhlasí. A když jsou jejich vražedné choutky v nejlepším, objeví se znenadání nevítaní nájemníci v podobě tří uprchlých kriminálníků. Ačkoliv to základní ve scénáři nemá proporce originálního nápadu, to podstatné, na čem film posléze staví, je brutální jízda, která jasně ukazuje, že režisér zaujal správné místo, má vše pevně v rukou a může se dosyta vyřádit v nekorektním pojetí. Převedeno do praxe se Wirkola s ničím a s nikým nepáře - senior končí v sekačce na trávu, exkrementy přistanou na obličeji, ve vzduchu visí znásilnění muže. To celé doprovází bohatý krevní tok. Výrazný podíl na kvalitním vyznění má skvělé herecké obsazení. Hvězdná Noomi Rapace na to rozhodně není sama. Manžela jí obstaral dostatečně herecky vybavený Aksel Hennie. A nevyzpytatelné výtečníky a kriminální živly v jednom obstaralo absolutně výživné trio Atle Antonsen, André Eriksen a Christian Rubeck. Éterem zní norština, což byla příjemná změna oproti převažující angličtině, linoucí se z každého druhého filmu. Wirkola je režisér z čertovy zahrádky. Když si zamane brutální, černohumorné a krvavé rejdy, tak se produkce Netflixu otřásá v základech. 10/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stráne super, ale ten súbor prehnanej akčnosti a extrémnych vizuálnych efektov mi dosť pokazilo celkový dojem. Asi cielili na milovníkov hororov a akčného násilia, tak pre takých divákov to musí byť fakt ideálny film po všetkých stránkach. U mňa takéto niečo bohužiaľ úspech nemá, ale aspoň dej ako taký a dialógy boli pre mňa výborný. Kiežby to nehnali do takých extrémov, bol by som aj ja z tých nadšenejších. Ale OK, dávam 3* (no mohlo byť aj viac). ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Tvl, Netflix se nějak rozjel. Poté, co nechali volný ruce Daveovi Chappelleovi v jeho stand-upu The Closer a dokonce se za něho postavili při protestní kampani vlastních zaměstnanců proti němu, produkujou tuhle nehoráznou jízdu Tommyho Wirkoly, kterej si z politické korektnosti dělá naprostou prdel. A že se mu teda zadařilo. Dlouho jsem se tak nenasmál. Výbornej scénář, nápaditá a vtipná režie, fantastičtí herci- obzvlášť Noomi Rapace je k sežrání- a drží to perfektně pohromadě. No a spolu s Nobody tady máme dalšího legendárního dědečka, kterej válí stylem, že jsem šel do kolen. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Válka Roseových na norskej způsob. Ovšem Douglas nemá vlasy, Turner lokny a DeVita vystřídala halda jinejch prapodivnejch lidiček se vkusem vyprávět. Fakt se tahle rozmanitá pohodová dovolená u jezírka vydařila. Kdo je zvědav, ať nemarní čas na prdeli v baráku a vypraví se za tou vůní lesa a čerstvýho vzduchu taky, stojí to za to! 80% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát! Tak tohle je náser! Seveřani se neserou s ničím, na nějakou korektnost a politiku zvysoka jebou! Dávají těžce na prdel současnému americkému sračkoidnímu mainstreamu a to s opravdovou chutí! Moc se divím, že si to vzal pod svá křídla právě Netflix, pod nímž vznikají příšerný bláboly. Tohle je ovšem zcela jiná liga! Já jsem se tak chlámal a bavil, přitom mě krev tuhla v žilách! Mazec, mazec, mazec!!! Nechci spoilerovat, snad jen malé přirovnání k podobně stylově nekorektnímu dílu jako byl Nobody, avšak zcela s jinou zápletkou a jiným dějem. Kdo viděl, určitě mě dá za pravdu. Takové filmy když budou vznikat, budu nadšen! Ještě bych zmínil nádhernou podzimní norskou přírodu a celkově vizuál a kameru, která čaruje úchvatné záběry (jeden mě úplně evokoval Kubrickovo Osvícení). A v kombinaci s příběhem a s krásnou Noomi Rapace je to pastva pro oči. Doprdele, fakt mě od Nobodyho nic takhle nedostalo! Smekám před tvůrci a budu doufat v další podobnou pecku!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama