Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Lepšie byť mŕtvy frajer ako živý srab." ___ To je nesmrteľná hláška definujúca tento pomník akčných a bezproblémových 80. rokov s nádherným obsadením, v ktorom (alebo ktorých) je frajerstvo hlavná hodnota, kde sú všetci chlapi drsní alebo slizkí, ženy mladé, krásne, odvážne a povoľné, kde vymyslíte plán na získanie 2,5 milióna dolárov počas jedného večera popíjania (frajerovania) pri bare (a všetko samozrejme elegantne vyjde), kde sa policajti zjavia iba ak ich chcete nájsť, teda ponaháňať sa na motorkách alebo ich pretiahnuť (ak sú ženského pohlavia), kde vyvraždenie všetkých kamarátov (kvôli nášmu nápadu) prebolí za večer (lebo však frajeri žijú tu a teraz a hlavné je ich vlastné ego). Podstatná je absolútna sloboda, nech to stojí čo chce a chlapské priateľstvo, ktoré jediné ju chápe (na rozdiel od žien). MARLBORO MAN A HARLEY DAVIDSON je film proste exemplárne hlúpy, nerealisticky akčný, psychologicky nepresvedčivý, neuveriteľne pohodový a hlavne - mimoriadne frajerský. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Každý z vás má určitě nějaký oblíbený filmový kousek, který přímo miluje a je mu ochoten odpustit všechny nedostatky a v různých hodnocení za něj bojovat až do úplného konce. Jedním z mých podobně milovaných filmů je právě Harley Davidson a Marlboro Man. V očích většiny jde pravděpodobně o akční béčko plné logický blbostí... víte co, jděte k čertu! Ústřední dvojka jsou zkrátka frajeři, kteří dokáží s přehledem zvládnou každou situaci a ještě u toho pronášet jedno parádní moudro za druhým a to říkám naprosto bez ironie. Z fleku bych se na to podíval znovu a vím, že bych byl velmi spokojen, protože jde o naprostou špičku... ehm tedy alespoň v rámci žánru. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně si pamatuji, když jsem tento film viděl poprvé. Nahrál jsem si ho tehdy z televize Prima. A každý den jsem na něj koukal, protože jsem z toho byl opravdu vedle. Samozřejmně, že jde o takovou blbost, ale svůj cíl pobavit to splnilo na plné čáře. Tento film je jednoznačně celkově cool. Scénář film je docela zdařilý, určitě najdeme nějaké klišé a dialogy taky nejsou zrovna nejlepší. Film obsahuje nějaké opravdu povedené hlášky. Pár nezapomenutelných scén. A hlavně výborná herecká dvojka. Mickey Rourke jako Harley Davidson nemá chybu a je vážně cool. Don Johnson coby Marlboro man je výborný. Navíc je to sympaťák a přesně takto bych si představil člověka, který by měl prezentovat značku cigaret Marlboro. A parchanti v tomto filmu? Jednoznačně to byli (jak řekli hlavní hrdinové několikrát) " buzíci " v čele s nechuťákem Danielem Baldwinem v tom jeho levným neprůstřelným obleku. A Tom Sizemore jako jejich šéf byl taky dobrý. Sem tam jsem zaslechl pár dobrých country písniček z nichž mi do teď hraje ještě v uších " Hardline " od Waylona Jenningse. Celkově jsem byl potěšen a hlavně jsem ztrávil hodinu a půl výborně! Lepší bejt mrtvej frajer, než živej srab ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Říkejte si co chcete, ale tohle je jedno z posledních akčních, hláškami i nelogičnostmi nabitých "spaghetti" filmů, keré byly natočeny a o kterých lze říct, že možná nejsou dobré co do děje, ale o to lepší jsou co do kultovnosti, vtipu, parodie a svěží lehkosti, která potěší a v nepsolední řadě i pobaví a to fakt hodně. Duchem tenhle film odpovídá spíše filmům z let osmedesátých. Dva hlavní představitelé v čele s mým oblíbencem Mickey Rourkem, na kterého nedám dopustit a sympatickým kovbojem Donem Johnsonem - sečteno podtrženo - já jsem se bavila - takovéhle filmy se už dneska netočí a myslím to v tom kladném slova smyslu. 80% "Můj táta vždycky říkal: "Dvě věci nikdy nedohoníš - autobus a ženskou." "Harley, jeden náboj stojí dva dolary - utratil si dvanáct dolarů a nezabil si ani jednoho. Já jsem utratil čyři dolary a zabil jednoho." "Kde jsou?" "Tamhle jdou a pěkně utrácej." ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mno, takže to máme: Cool název + Dva frajeři v hlavní roli + pěkný ženský + nezapomenutelný hlášky + neuvěřitelné akční sekvence + scéna s telátkem + Daniel Baldwin jako bezkonkurenční buzík + Las Vegas + vychcaná reklama na motorky a cíga = Kurevská dávka nostalgie. Pod 5 nejdu, zapomeňte. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)
  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Marlboro (Don Johnson) poučí Harleye (Mickey Rourke), aby střílel mafiány do hlavy, že jsou oděni v kevlaru, ovšem ve skutečnosti by kevlarová vesta nebyla schopna rážím 454.Casull ani 44.magnum odolat. Zásah by obět určitě vyřadil z boje a pravděpodobně i zabil. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama