Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Andy (Philip Seymour Hoffman) a Hank (Ethan Hawke) mají problém – tíživý nedostatek financí. Jeden si užíval, ale za cenu daňových úniků, na které mu právě přišel auditor. Druhý nemá práci a tím pádem ani peníze na výživné pro své dítě a svojí bývalou ženu. Aby se z toho dostali ven, napadl Andyho tak trochu zvrácený nápad, jehož realizací je pověřen Hank. Rozhodnou se vyloupit klenotnictví svých rodičů. Věci se ovšem vymknou kontrole a místo lupu se oba dostanou do ještě šílenějších situací, než si kdy dokázali představit. Při loupeži totiž byla zavražděna jejich matka a otec se sám pouští do pátrání po vrazích.
Sex, násilí, rodina. S tímto podtitulem film vyrazil do amerických kin a po světových festivalech. Atmosféra filmu je velmi temná. Andy a Hank se sice chovají jako malé vystrašené děti, ale jejich počínání má příliš radikální důsledky. Kolotoč zabíjení, který rozběhnou díky své neschopnosti normálně fungovat, je pak žene až na samou hranu společensky únosného chování a trest na sebe nenechá dlouho čekat. Jasný, účinný a chytře vymyšlený plán jak rychle přijít k penězům se tak pro oba stává noční můrou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

Morien 

všechny recenze uživatele

Slabošští sourozenci bývají obvykle moje parketa, ale to zejména proto, že se nakonec ukáže, že umí i něco jiného než smutně vzdychat. Inu, zde se to příliš neukázalo, film se v podstatě zabýval hlavně tím, že vzdychal předtím, nějaký potom, koho to zajímá. Nicméně co si tak říkám, tak konec byl vcelku uspokojivý. Nicméně za mou spokojenost (lépe řečeno za absenci rozčarování) může zejména Ethan Hawke. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Úvodní scénka ve které můj oblíbený Philip Seymour Hoffman klátí jednu slečnu mě dost vyvedla z míry. Ne jen proto, že vidět jeho robustní tělo ve dvou zrcadlech není zážitkem na vyprávění u rodinného stolu, ale i proto, že jsem od filmu očekával nějakou komediální jízdu. Samozřejmě, že mě mělo napadnout při přečtení drama/thriller, že se nebude jednat o nějaké Dannyho parťáky na druhou, ale chápejte, mě některé věci docházejí až po hodně dlouhé době :) Sidney Lumet tak dal mé představě vale a já s obrovskejma kukadlama- připraven na všechno- čekal, co se bude dít. Film je dokonale protkán mozaikovitými scénami, což je dobře, a režisér vás tím pádem nenechává vydechnout, což je taky dobře. Navíc neustále tasí z rukávů nové a nové fígle. Ať už dokonalé herecké výkony či brilantní scénář, vše je vyšperkované na maximum. A i když se může zdát, že 123 minut je dlouhá doba, ve výsledku to ani nepoznáte. Oldschool jak má bejt! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet rozhodně není režisér mého srdce a pokaždé mě zatím jen zklamal. Do okamžiku než jsme potkal jeho ďábla... herecké obsazení lze jen chválit a děkovat, že se setkali v takovémhle snímku tak dobří herci jako Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke a ALbert Finney. Herecké výkony vynášejí film opravdu vysoko stejně jako scénář a celková koláž ze všech tří příběhů(resp. pohledů). Ano, Sidney Lumet tentokrát zvolil cestu vyprávění z různých pohledů a to právě tří hlavních postav. Dva bratři se rozhodnou vyloupit klenotnictví svých rodičů, ale to se nepovede jak by mělo a jejich matka se po přestřelce dostává do nemocnice... Spleť příběhů a pohledů na stejnou událost dokáže okouzlit a pohltit. Avšak je v režii drobná nejistota, která je u veterána překvapující. Skvělý film, který si doufám najde mnoho fanoušků, protože si to zaslouží a herci jako Hoffman nebo Hawke si měli odnést alespoň nominaci na Oscara... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Poctivě špinavé krimi drámo s extraligovým nástupem a (malinko) slabším koncem. Úsměv nehrozí titulním postavám ani divákům a už od úvodního zoufalého selhání nezbývá než čekat, k jak moc špatnému konci se bráchové dopracují. Tvůrci vysílají jasný signál: nefandi jim, nepřej jim to, jen čum, jak padaj do pekla. Život je svině a občas si za to můžem sami. Výborný hudební motiv Cartera Burwella. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Po skončení titulků jsem nějak neuvažoval o plném hodnocení, ale snažil jsem se promítnout si v hlavě co na mě tak zapůsobilo. Tenhle film je jak řízená střela, která nenechá diváka vydechnout, protože každá nově započatá scéna vyráží dech, a lehká komplikovanost děje je také velkým plusem, ale kdo je třešničkou na dortu tak to jsou P. S. Hoffman a hlavně Ethan Hawk, kteří hrají jako o život. Žádná hluchá místa, děj neztrácející tempo a výborní hlavní herci. Pochutnal jsem si. 85% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama