Reklama

Reklama

Než ďábel zjistí, že seš mrtvej

  • USA Before the Devil Knows You're Dead (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratři Andy (Philip Seymour Hoffman) a Hank (Ethan Hawke) mají problém – tíživý nedostatek financí. Jeden si užíval, ale za cenu daňových úniků, na které mu právě přišel auditor. Druhý nemá práci a tím pádem ani peníze na výživné pro své dítě a svojí bývalou ženu. Aby se z toho dostali ven, napadl Andyho tak trochu zvrácený nápad, jehož realizací je pověřen Hank. Rozhodnou se vyloupit klenotnictví svých rodičů. Věci se ovšem vymknou kontrole a místo lupu se oba dostanou do ještě šílenějších situací, než si kdy dokázali představit. Při loupeži totiž byla zavražděna jejich matka a otec se sám pouští do pátrání po vrazích.
Sex, násilí, rodina. S tímto podtitulem film vyrazil do amerických kin a po světových festivalech. Atmosféra filmu je velmi temná. Andy a Hank se sice chovají jako malé vystrašené děti, ale jejich počínání má příliš radikální důsledky. Kolotoč zabíjení, který rozběhnou díky své neschopnosti normálně fungovat, je pak žene až na samou hranu společensky únosného chování a trest na sebe nenechá dlouho čekat. Jasný, účinný a chytře vymyšlený plán jak rychle přijít k penězům se tak pro oba stává noční můrou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (451)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Po skončení titulků jsem nějak neuvažoval o plném hodnocení, ale snažil jsem se promítnout si v hlavě co na mě tak zapůsobilo. Tenhle film je jak řízená střela, která nenechá diváka vydechnout, protože každá nově započatá scéna vyráží dech, a lehká komplikovanost děje je také velkým plusem, ale kdo je třešničkou na dortu tak to jsou P. S. Hoffman a hlavně Ethan Hawk, kteří hrají jako o život. Žádná hluchá místa, děj neztrácející tempo a výborní hlavní herci. Pochutnal jsem si. 85% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, ve kterém Sidney Lumet dokazuje, že ještě nepatří do starého železa a že ještě ve svém požehnaném věku umí natočit dynamickou a napínavou podívanou. To přepínání mezi jednotlivými postavami je místy sice nepřehledné a nevíte v jaké době se zrovna nacházíte, jinak ale nemám filmu moc co vytknout. Herci hrají jako z partesu a celý je to takový mile oldschoolový.80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl několikrát první Lumetův větší film a vždy jsem si jej dost užil. Tak jsem se musel kouknout i na jeho poslední film. Samozřejmě jsem si dovolil předpokládat, že si jej rovněž užiji. Lumet zřejmě již v době tvorby tušil, že brzy zemře, tak snímek mírně odflákl. Zápletka pojednávající o oloupení vlastních rodičů je neskutečně originální a atraktivní, dvě hlavní postavy jsou schopné zahrát to, na co je od nich člověk zvyklý, Marisa Tomei je schopná ukázat svoji horní nápravu, za kterou se nemusí stydět a Michael Shannon mě příjemně překvapil v menší roličce, neboť jsem si jeho účasti tak nějak nevšiml. U toho veškerá pozitiva bohužel tak trochu končí. Obsahově je snímek poněkud prázdný, což se režisér snažil částečně vylepši nechronologickým průběhem děje. Postupem času začíná být snímek poněkud otravný. Není snadné udržet pozornost, neboť se toho před zraky diváků až tolik neodehrává. Nejsilnější pasáží je tedy úvod a závěr. To mezi tím za moc nestojí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ide doslova o"rodinnú zvrátenosť",ktorá je postavená na hercoch.Rozhodne pútavy príbeh,avšak časovo zdlhavý,scénarovo nepodarený..!Nepremyslené časové skoky mi vadili,tak ako scénar,ktorý nebol poriadne spracovaný!Oceňujem herecké výkony(rozhodne ma prekvapili),ale tento snímok je len silnejším priemerom.Na konkurenčnom poli neuspeje..!Snaha o zobrazenie štýlu antickej dramy... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...když se do nebe dostaneš o půl hodiny dřív, než ĎÁBEL ZJISTÍ, ŽE SEŠ MRTVEJ..... Není podnik jako podnik. A už vůbec ne rodinnej. Brácha na bráchu, brácha na mě a VŠECHNO SE TO POSERE! Až Coenovsky poetické téma, které nemá kladné hrdiny, jen smutné poražené topící se v moři sraček. Víc a víc! Povedená ,,agitka“, o tom, že krást se nemá. Svět je zlý místo – některý na tom vydělaj..... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chystám se ,,udělat“ klenotnictví. 2.) Makám v krámu, kterej může kdokoliv ,,udělat“. 3.) Nechápu, proč je lepší bejt nejmladší sourozenec. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu byl převzat z irského přípitku, jehož celé znění je: "May you have food and raiment, a soft pillow for your head; may you be 40 years in heaven, before the devil knows you're dead." (Matty)

Reklama

Reklama