Reklama

Reklama

Než ďábel zjistí, že seš mrtvej

  • USA Before the Devil Knows You're Dead (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratři Andy (Philip Seymour Hoffman) a Hank (Ethan Hawke) mají problém – tíživý nedostatek financí. Jeden si užíval, ale za cenu daňových úniků, na které mu právě přišel auditor. Druhý nemá práci a tím pádem ani peníze na výživné pro své dítě a svojí bývalou ženu. Aby se z toho dostali ven, napadl Andyho tak trochu zvrácený nápad, jehož realizací je pověřen Hank. Rozhodnou se vyloupit klenotnictví svých rodičů. Věci se ovšem vymknou kontrole a místo lupu se oba dostanou do ještě šílenějších situací, než si kdy dokázali představit. Při loupeži totiž byla zavražděna jejich matka a otec se sám pouští do pátrání po vrazích.
Sex, násilí, rodina. S tímto podtitulem film vyrazil do amerických kin a po světových festivalech. Atmosféra filmu je velmi temná. Andy a Hank se sice chovají jako malé vystrašené děti, ale jejich počínání má příliš radikální důsledky. Kolotoč zabíjení, který rozběhnou díky své neschopnosti normálně fungovat, je pak žene až na samou hranu společensky únosného chování a trest na sebe nenechá dlouho čekat. Jasný, účinný a chytře vymyšlený plán jak rychle přijít k penězům se tak pro oba stává noční můrou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (451)

predators 

všechny recenze uživatele

S hodnocením jsem hodně na vážkách. Není to špatný film, ale některé události byly poněkud zdlouhavé a pomalu jsem se začínal nudit...a v tom okamžiku přišel zvrat nebo jiná zásadní událost, která ději dodala novou šťávu a opět po chvíli začalo tempo uvadat. To je asi jediná slabina, ale bohužel jedna z nejpodstatnějších:-( Ovšem dobré herecké výkony a zajímavý příběh můžou mnohé diváky zaujmout více, než mínusy zmíněné výše.65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc, moc velká deprese provází celý tento příběh. A vždy když jsem si myslel, že už se to nemůže více pokazit, stal se pravý opak a duševní stavy antihrdinů klesly o 100%. Tento snímek táhne silným provazem kupředu dvojice velmi přesvědčivých zkušených herců... Smysluplně strávených 112 minut pro všechny pesimisty, a nejen pro ně. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Obraz 6/10/// +šokující napětí, hudební melodie, herecké výkony -slabší vyzuál, rovněž jen normální kamera/// Po delší době zase hodně silný filmový zážitek. Škoda, že jsem si film opět rozkouskoval a díval se na něj snad na desetkrát. Ale možná je to taky dobře, protože jinak bych to nerozdýchal. Hlavně v úvodní dramatické scéně jsem zapomněl dýchat. To co následovalo už bylo jen vyvrcholením toho co se událo na začátku. Každopádně fakt smekám, málo co mě dostane. Zřejmě přijdu na chuť dramatům a thrillerům./// Celkem 76%/// ()

petero 

všechny recenze uživatele

Úplne mi učarovala ústredná melódia a skvelá réžii vrátane hereckých výkonov sú len krásnym konštatovaním výborného snímku totálneho úpadku jednej rodiny ktorého hlavnými aktérmi sú dvaja bratia topiaci sa vo finančných problémoch čo sa rozhodnú prepadnúť zlatníctvo patriace ich rodičom. Nevydarené prepadnutie roztočí kolotoč úplného sa odcudzenia, straty zdravého úsudku dláždeného kopou mŕtvol. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veterán S. Lumet, ktorý má na konte pecky s Al Pacinom, ako Dog afternoon a Serpico, je stále ešte v slušnej forme a natočil solidný thriller s výborným hereckým obsadením. Niektoré strihy a opakované scény z rôznych pohľadov jednotlivých postáv miestami trošku narušujú rytmus, ale základ je dobrý príbeh, a ten tu je. Nepriehľadnuteľný je oscarový P.S.Hoffman, ktorému sa situácia úplne vymkla z rúk. Slabšie štyri hviezdičky. 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu byl převzat z irského přípitku, jehož celé znění je: "May you have food and raiment, a soft pillow for your head; may you be 40 years in heaven, before the devil knows you're dead." (Matty)

Reklama

Reklama