Reklama

Reklama

Co jsme komu všichni udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. A právě když se jim je podařilo přesvědčit, aby nikam neodjížděli, nečekali, že všichni skončí v jejich malebném Chinonu a budou je mít víceméně pořád za krkem. Za péči a starostlivost se jim dcery i se svými rodinami chtějí odvděčit a využijí k tomu skutečnost, že Claude a Marie slaví čtyřicet let společného života. Začnou pro ně připravovat velkou oslavu v jejich rodinném domě, a protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků Rachida, Davida, Chaa a Charlese. Tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude hodně bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu už jen to, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra. Nechte se překvapit a hlavně pobavit. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Negr, arab, židák, zeťák šikmooký... Otvírá si zobák, lajdák nevysoký." Když se ve francouzské kuchyni používá imigrantské koření šafránsismus střídmě, pokrmy jsou pak chutnější a mají multikulti šmrnc. Chutnalo mi už v jedničce (dvojku jsem zhrzeně vynechal, protože nej není Francie, ale odjakživa Morava, to ví každej), ale trojka byla taky výživná. Naštěstí žádný třeskutý humor, jen takové mile rodinné, rasisticky láskyplné pošťuchování. "Budeme to muset vyhodit." "Ne, dáme to Kofimu." "A mazej si do jurty, černej!" Ostatně, zlatá jurta, v jedničce si řekl o chatrč. Kdo nejvíc zabodoval? Kromě paličatého a vztahovačného lva Kofiho, samozřejmě. Poněkud zabržděná hospodyně, chyba při výchově dcery malířky (pozdě plakat nad rozlitým střevem) a její moderní umění, na které chčije pes, zde doslova. Číňanka, chlastající jako Dán a černoch v roli Ježíše (známá věc, říkal to už apoštol Rufus). Ale nejvíc zabodovala rocková kapela Elektrické hyeny s drsným frontmanem, železným dědkem Petrem Jandou :-). ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Žijete v strese ? bojíte sa povedať svoj názor ? cítite sa nesvoj ak nazývate veci pravým menom ? máte po krk politicky korektného obdobia ktoré žiaľ teraz prežívame ? Nič to ! prichádza predsa záchrana aspoň na hodinku a pol kedy sa všetky obavy rozplynú a môžete sa veselo rehotať nad rasistickou a xenofóbnou ľudskou satirou...prečo ľudskou ? no lebo človek a ľudia by sa mali baviť, usmievať a nie dusiť v sebe problémy a pravdu. Nebolo by viacej vojen, rasových útokov, náboženských sporov a....no trošku som sa zasníval. Do tretice s vydareným rodinným zoskupením ktorému bez debaty kraľuje Claude Verneuil ( stále skvelý Clavier ) sa znovu vydáme na tenké rasistické ľady ale rozhodne vo veselom duchu. Jurta, chobotnica, Helmut a jeho milovanie pri Wagnerovi, čierny Ježiš, shalom aleikum a iné neškodné fóry ma rozhodne zabavili a bolo mi aspoň na chvíľku veselo a po záverečných titulkoch žiaľ naspäť do doby temna, strachu a tichej šeptandy. A domáca úloha, schválne ak sa nebojíte urobte si srandu z niekoho iného ako ste vy, myslím neškodnú ľudskú srandu ako si robia napr. z nás denne naši politici :) to je sranda však ? ale na vrchnosť sa nesmie šahať :) však aj v ZOO je tabuľka ! zvierat sa nedotýkať "   80 % ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Když příjmeme, že by z Co jsme komu udělali? vážně měla být filmová série, kde se v každém pokračování postavy vrátí na počátek svého chování, aby zase závěrem došly k vzájemnému porozumění, tak jsem se na trojku a další současnou nadějnou komedii (s oblíbeným Clavierem navrch) dost těšil a když jsem film nestihl při jeho jedinném uvedení v blizkém kině, ocenil jsem možnost vidět ho náhodou až teď později v jednom letňáku. Po průměrnější dvojce, která trochu více vařila z vody se mi zdá, že přišla lepší a přirozenější verze kultovního  prvního dílu v novém kabatě. Nápad ukázat konečně celou rodinu se mi zdál přirozený a multikulturní narážky na sebe nenechaly dlouho čekat. Už osvědčené duo fotřík pruďas Claude z Francie+ fotřík pruďas černoch nyní tedy doplní fotřík rocker, pomstychtivý pomatený číňan a rozhádaná manželská dvojice.  Dá se říct, že se zde nic neděje, ale humorem je to vlastně úplně přeplácaně, včetně různých podzapletek mimo hlavní linku s plánováním oslavy a velkého rodinného setkání. Z toho mini linka s postavou němčoura Helmuta začně nadějně, ale nakonec za mě nabere za vlasy přetažené rozměry. Kdyby to tvůrce nenapadlo, vůbec bych se nezlobil. Protože jinak není co řešit...Těšil jsem se, bavil jsem se. Super nálož srandy.  Díky. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování francouzské komedie Co jsme komu udělali? (2014) se opět naváží do rasistické netolerance a předsudků. Stejně jako předešlé dva filmy je založená na náboženské a rasové rozmanitosti jedné francouzské rodiny. Jen okrajově přibyla národnostní nesnášenlivost vůči Němcům. Pokračování si drží srovnatelnou úroveň s jedničkou a dobře mě bavilo, ale už chybí původní originalita a trochu se omrzí. 65% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Druhy dil jsem nevidel a na jednicku to nema... Ale porad me bavi tato particka kolem starostliveho otce. Kdyz uz je Francie nadosmrti multikulturni, Chauveron s Laurentem z toho umi vytezit maximum. Vyborne a vtipne dialogy, ktere daji vzpomenout na stare dobre francouzske komedie, i kdyz nametem uz to je samozrejme uplne jinde. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama