Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (605)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Mimořádná událost je jen kolektivní halucinace o tom, že zrovna Jiří Havelka je renesancí české komedie. Je to jen slepenec náhodných historek a do morku kostí stereotypních a i tak smutně nekonzistentních postav, kdy v něm nedává smysl takřka nic. Navíc ten konec, kdy se mlčenlivá postava vrhá na pubertální dívku, je dokola opakujícím se plesnivým puchýřem českého filmu. Jsem zděšen. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mě bavil nejvíc ten politik a jeho slogany typu "Jistota je jistota". To by byl možná námět na samostatnej film. Ve vlaku to občas haprovalo a přišlo mi, že Havelka tentokrát hlavně ke konci tak trochu vařil z vody. Ale Havelkův styl humoru mi docela sedí a 4 hvězdy nakonec dám. Vlastníci se mi líbili ale víc. Kromě toho si myslim, že tenhle film funguje teď, kdy máme ještě v živý paměti bábu pod kořenem, teroristu Baldu nebo Humáčka v červený mikině. Je otázka, jestli třeba za 10 let tyhle vtipy a narážky budou ještě aktuální. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TO JSOU PŘÍBĚHY…“     Absurdní situace s absurdníma cestujícíma, jejich absurdníma nápadama a kecama. Jednohubka plná scénáristický vynalézavosti, protože voni tady ty fóry kurva jsou! Pravda, kdyby to bylo vo kus kratší, hovno by se stalo!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jmenuju se Balda a jsem v důchodu.  3.) Zjistím, kdy si budu s manželem rozumět nejvíc.                    PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Sto minut ultimátniho humoru, (ne)uvěřitelně vykreslených postav a příběhu daleko přesahující jeden vagon. Mimořádná událost narazí u typických českých diváků (chapej milovníky současné z3,14cene české tvorby typu Špunti na vodě, Po čem muži touží apod.). Pro nás ostatní je to až zjevení, že česká tvorba umí humor a my se nemusíme u filmu cítit trapně. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě to relativně vysoké hodnocení překvapuje. Mimořádná událost je totiž mimořádná hlavně svým pojetím (možná dokonce originalitou nebo minimálně chutí natočit komedii jinak než je vkus většinového diváka), mimořádná tím, že čeští filmaři ještě pořád dokáží natočit komedii, u které se nejen zasmějete, ale dokonce se nebudete cítit trapně (a to už něco znamená). Jasně, některé vtípky jsou recyklátem již viděného, ale ten film prostě šlape. Jestli jsem si kdysi u filmu 127 hodin říkal, jak moc dokáže být strhující, když je celej o chlápkovi zaseklým ve skále, stejně tak jsem měl pochybnosti, jak moc může být vtipný film o pár lidech zaseklých ve vlaku. A opět zbytečně. Navíc moji oblíbení Plodková s Pleslem si to tu dávají stylově. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu se objeví jelen, který ukradl myslivci pušku. Jedná se o odkaz na skutečnou událost, která se stala v honitbě Horní Planá na Českokrumlovsku. Po jelenovi pátrali policisté. Puška byla nalezena po čtyřech měsících, policie následně rovněž ukončila pátrání po jelenovi. (LilinkaW)
  • Film uzavírá píseň „Tunel jménem čas“ od skupiny Hoboes. (sator)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama