Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bronson zasahuje! Tak konečně jsem měl možnost zkouknout i trojku. S kamarády, po pár pivech. Film nedává smysl, absurdita některých scén a dialogů je naprosto geniální, ale málo u čeho se budete takhle bavit. Lepší než kde jaká komedie první třídy. Místy mě bolelo břicho tak, že jsem nemohl dýchat. - "Hey, what's the problem?" -"What?" -"With the car... what's the problem?" -"Just get outta my fuckin face. Who are you?" -"We're stealing a fuckin car. What's it to you?" -"It's my car." ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Možná to už vypadá poněkud neoriginálně, ale dokud budou po stěnách lézt hnusní švábi, budou se muset nemilosrdně zamačkávat. A to samé platí i o tom lidském ksindlu. Tentokrát se přidal i "oscarista" Martin Balsam a zbrojní arsenál, který si každý správný veterán schovává po skříních. Protože, co uděláte, když vám někdo hází kameny do oken? Ovšemže na něj vezmete kulomet. Scénáristicky i režijně příšerné, ale miminálně u té závěrečné čtvrthodinové bitvy se člověk musí náramně bavit. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Z relativně solidně rozjetého thrilleru, si to těsně před závěrem podrazilo nohy těžkým kulometem a režisér se rovnou pokusil o parodii sebesama. Bronson perfektní. Přece jenom, na film jsem se díval hlavně kvůli němu. Na výplach film stačí, ale nejedná se o nic pamětihodného, jak v případě jeho Mechanika. 50% ()

willis 

všechny recenze uživatele

Já jsem se slušně bavil, když se na to člověk dívá s nadhledem tak je to docela sranda a věřím, že pro některé lidi, třeba z Matiční ulice, to může být i kulťák. Vemte si například to, že si hlavní hrdina nechá balíkem poslat rpgčko i s nábojema. Jó, není nad americkou zásilkovou službu. Jeho kamarád si zase z války jako suvenýr přivezl dva 50 mm kulomety z helikoptery, které schovává doma ve skříni. Dále tu máme tradiční složení předměstského gangu který se skládá z punkáčů, černochů a metalistů. A těmhle týpkům pan Architekt vylepšuje fasádu, tak jak bylo možné snad jen v 80.tých letech. Můžu říct, že jsem se takhle dlouho nezasmál, naposled snad při Žhavých výstřelech. Tak přemýšlím jestli čtyři hvězdičky nejsou vlastně málo ;). (3.2.2006) PS: viděl jsem podruhé a opět skvělá zábava: ještě doporučuji český dabing, jsou tam vypečené vychytávky: policista nad jedním mrtvým lumpem, který byl zastřelen ranou někam doprostřed zad pronese s kamenou tváří: "S ksichtu mu toho moc nezbylo." ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Podľa autobiografie Michaela Winnera sa Charles Bronson sťažoval, že starý nemecký guľomet, z ktorého strieľal na konci filmu, bol príliš hlučný a boleli ho z neho uši. Winner sa vtipne vyjadril, že by mohol prepísať scenár tak, aby si Bronson otvoril stánok s hotdogmi a zabíjal zloduchov otravou jedlom. (m.a.t.o.)
  • V rozhovore pre The Stage z roku 2019 herečka Marina Sirtis hovorila o svojej účasti na tomto filme, keď sa jej pýtali na hnutie #MeToo. Povedala: „Viem, že o mŕtvych sa nemá zle hovoriť, ale dúfam, že Michael Winner hnije v pekle. Bola som dotlačená do toho, aby som hrala v scéne znásilnenia úplne nahá. Necítila som sa vo svojej koži, no nepovedala som nič. Bolo mi totiž vysvetlené, že ak tú scénu nenatočím, už nikdy nebudem hrať, a ja som nechcela, aby nejaký idiot, ktorý sa nevedel správať, zničil sen, ktorý som mala od svojich troch rokov." (m.a.t.o.)
  • Podľa knihy "Bronson na voľnej nohe" od Paula Talbota, pôvodný pracovný názov "Death Wish III" sa zmenil na Death Wish 3, pretože spoločnosť Cannon uskutočnila prieskum a zistila, že takmer polovica americkej populácie nevedela čítať rímske číslice. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama