Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle nudné ty devadesátky nebyly. Jestli to vyšetřování opravdu probíhalo v tomto módu, pak to lecos vysvětluje. Jonák byl natolik excentrická postava, že ho mohli využít patřičně více, stejně tak Bělu, který v té době prakticky vedl podsvěí. Mrázek už byl trochu jiná liga. Vizuál dobrý, atmosféra nic moc. 50% max. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Kila vykouřených cigaret, litry turka z otřískaného hrnku, ručně kreslená tabulka s podezřelými. Včerejší svoloč je dnešní honorací, ale stále bez vkusu, bez zábran a bez morálky. Vyobrazení ikon pražského/českého podsvětí je dokonalé. Takový František Mrázek (Albert Čuba) pronese jen několik vět, ale garantuji vám, že na ně jen tak nezapomenete. Zkrátka další brilantní kousek, kde se TV zábava překlápí do vzdělávání. A potěšilo, kolik je nasazeno skvělých herců z Moravy a Slezska. Hned napoprvé za pět ran ráže 7,65. ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá sonda do odvracené strany demokracie v 90. letech. Seriál má perfektní atmosféru, která naplno ukazuje, proč je tohle téma tak sexy, kvůli závanu dobrodružství a tajemna. Také ovšem ukazuje, že to ovšem žádná prdel nebyla. Líbí se mi jak již v prvním díle tady máte všechny ty skvělé celebrity jako Běla, Mrázek, Jonák a samozřejmě legendární skupina Orlických vrahů, kteří plně předvádí, jaké negativní dopady může mít bezmyšlenkovité cinkaní na náměstí. Dvojice Finger a Sokol hrajou hodného a zlého policajta výborně, další kdo stojí za zmínku je Albert Čuba, který toho zlého zkurvysyna a Babišovu nemesis mrázka zahrál naprosto skvěle. Navíc i celkem věrné historii. Plný počet a jsem rád, že česká tvorba je stále někdy shcopná vytvořit něco co není kompletní odpad. ()

ir.hools 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál se mi trefil do chuti úplně přesně. Miluju případy z devadesátých let, Sokola i Fingera. Oba skvěle padli do svých rolí. Geniální Jonák v podání Michala Novotného :D seriál věrně zachycuje atmosféru tehdejší doby, napětí mezi policajty a podsvětím....i tenkou hranicí mezi těmito světy. Fakt jsem nadšená! I z dobových vybavení kanceláří, bytů, oblečení, aut. Vše se povedlo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dám tři hvězdy, protože fakt mizerná kamera, tu taky měli nechat devadesátkovou, jestli chtěli evokovat tu dobu, a ne moderně mileniální rozklepanou a rozzoomovanou. A taky že není co díl, to jeden uzavřený případ, což je schéma, které u 1. oddělení fungovalo a skvěle. Jinak ale výprava, herci, hlášky, uvěřitelnost, vše na vysoké úrovni a moc se mi to líbilo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)
  • Tento díl se vrací k nájemné vraždě Jiřího Vrby v roce 1993 v Praze. V seriálu je vtipně „botanicky“ přejmenován na Jívu. (rakovnik)
  • Ve 36. minutě, když policisté sedí na baru, hraje v pozadí skladba „Právě teď“ od českého zpěváka Janka Ledeckého, která vyšla v roce 1993 na stejnojmenném albu. (Trajektt)

Reklama

Reklama