Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu mi to přišlo strašně dlouhý na druhou jsem chtěl aby to bylo ještě delší. V druhé půli jsme se s přítelkyní přistihli, že detektivům držíme palce!! Čili nic co bych zaspal v polovině. Jediné co to sráží je zmiňovaná kamera. Když jsem dostal svou první taky jsem se lekl zoomu co všechno umí. Ale tady pan kameraman zoom využívá tak, že jsem se občas lekl, že se v letu rozplácnu o něčí zátylek. Ale i přesto 5*! ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam co bych vytkl. Prave naopak. V atmosfere 90tky nad 1. odd uz i vedou, neznaly clovek by si az pomyslel neco o velke zahranicni produkci. Tady se hodne kritizuje Sokol, mozna proto, ze ho ma kazdej zafixovanej z particky ci z tvare. Osobne jsem na particku nekoukal, na tvar jo, ale uz je to zaky dlouho, tak mi jeho minulost nezavazi. . Zde hraje velice dobre, civilne,  dilematum jeho postavy verim. Z hlavni trojice vede, hraje nejvyrazneji. Fridrich tentokrat nedostal moc prostor, jinak jim odvedena prace ma take vynikajici uroven. V prubehu doby se zvedaj i plisek s kozlem, nebo si mozna na ne zvykam. Za mne nevytykacich sto pro. ()

Reklama

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Po minulém díle, kde se vyřádil Novotný alias Jonák, jsem měl obavy, zda laťka nebyla nasazena příliš vysoko. Moje obavy se naštěstí ukázaly jako liché. Ve třetí epizodě Devadesátky sviští dál. Pokračujeme ve starších případech a přibývají i nové, taková prostě byla 90. léta. Ústřední trio Finger, Sokol a Bartoš mě baví čím dál víc na úkor ostatních členů policejního týmu. Jonák je sice fuč, ale zpestřením je zajisté nová postava hraná Bořkem Slezáčkem. Kdykoliv se objevil na scéně, musel jsem se smát (na čemž má asi podíl i to, že v práci po telefonu občas mluvím s pár lidmi s podobným přízvukem). A ještě do toho ta začínající "romantická" zápletka s půvabnou kurtizánou z Jindřichova Hradce - mňo, myslím, že se máme v příštích dílech na co těšit... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jsem se poněkud ztrácel v množství postav a zločinů, trochu mi chybí přímější dějová linka. Byť se tedy ustálila na Orlíku, ale kolem je na mě až moc jiného dění. Každopádně ve druhé půli jsem občas ani nedýchal a mrazilo mě z toho, co vše se skutečně dělo. Škoda jen, že dnes chyběl nějaký pořádný známý kápo. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztrácim se konstantně v postavách a komplikovanejch dějích, ale tím chci říct hlavně to, že se na Devadesátky budu muset ještě podívat jednou, což s chutí určitě udělám :-) Touhle dobou už proběhlo příjemný seznámení s postavama (včetně Vaška, jehož přerod v dobráckýho sympoše Bolka Polívku jako jedinej nevěřim, ale to neni kritika ani jednoho z herců, každej ho prostě pojal trochu jinak), je to furt poctivý, devadesátky z toho jsou cejtit výborně, herci se mi líběj všichni. Ještě bych si dal líbit nějakou luxusní hromadnější scénu třeba z velkýho devadesátkovýho supermarketu - ale chápu, že finanční možnosti ČT nejsou na úrovni BBC, HBO, Netflixu a dalších :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Když se detektiv Kozák (Kryštof Bartoš) s Plíškem (Martin Finger) dohadují o důkazech v podobě nalezení barelů v Orlíku, řekne Plíšek, že má nádrž rozlohu 27 km². Když po chvíli odchází domů Plíšek s Tůmou (Ondřej Sokol), zeptá se ho Tůma znovu na rozlohu Orlíku a Plíšek odpoví, že má 37 km². (Guilemot)
  • Třetí epizoda seriálu Devadesátky byla nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne, premiéru si nenechalo ujít 1,98 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,6 %). (rublik05)

Reklama

Reklama