Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem starej paprika, ale furt se mám co učit. Nevěřil bych, jací jsou policajti sedmilháři. Prásknul mi to na ně až jejich ex kolega, toho času úspěšný scénárista, jemuž právě uděluji plný počet hvězd za třetí díl jím napsaného seriálu. Běžný smrtelník si to lhaní s jejich profesí obvykle nespojuje a i proto je fajn, že tuhle krimi od života opsal právě bejvalej polda. Policajty kupodivu nepřikrášluje, jak vidno, někdy spíš dělá pravej opak. Sympatická je mi i demýtizace odkazu Václava Havla. Byl to asi hodnej člověk, ale někdy možná až moc a konkrétně amnestií nadělal ve společnosti pořádnou paseku. Seká se mi HbbTV, takže mám dost času sledovat drobnosti typu zařízení a vybavení Kozákovy kanceláře. Je to trudný pohled a i tady odvedli filmaři kus poctivé, puntičkářské práce. Jen kožená bunda Tůmy (Ondřej Sokol) mi přijde tak ohavná, že by ji na sebe v devadesátkách nevzala ani nějaká lesba, natož elitní policajt. Pochválím i Bořka Slezáčka, jak jsem ho nebral jako hudebníka a moderátora, tak hraní je podle mě jeho parketa a určitě se nebudu zlobit, když ho v televizi nebo i ve filmu uvidím častěji. ()

dandy11 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe City of Lost Heaven. S nově nabytou svobodou po revoluci tady bylo možný snad úplně všechno. Doba kontroverzních "podnikatelů", bomby pod autem, nájemní vrazi, propojení politiky s organizovaným zločinem, Orlík zabordelenej sudama s mrtvolama, bomby se přes poštu posílaly jak čumkarty...vše doplněno super dobovou muzikou :)) Po Ochránci další povedený projekt z produkce ČT ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní! Radost se koukat. Makačka na bednu i pro diváka, perfektně znázorněné lopotné vyšetřování, kdy kriminalisté ještě netuší, k čemu se přes vraždu bodyguarda vlastně dostali. Jejich údiv v baru, když se majitel posilovny rozkecal, neměl chybu. Skvělé je i souběžné čtvrteční uvedení dokumentu Polosvět. Výborně se oba pořady doplňují. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle případu Orlických vražd mi zase smrdí jedno jméno a to Werner...ani dnes o něm nikde není ani zmínka...pouze se o něm zmiňuje Černý....označuje Wernera jako vraha a též Kopáč prý v dopise na rozloučenou napsal, že vraždil Werner...stejně tak pokusy o obnovení procesu byly vždy smeteny ze stolu. I když jsem přesvědčen o Černého vině, možná vraždili oba. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Když Petr Chodounský (Viktor Zavadil) vypovídá policistům, tak řekne, že Černého (Matouš Ruml) na louh navedl jeho „nějaký známý“. Tím „známým“ nebyl nikdo jiný, než další sériový vrah Ivan Roubal. Od něj také Orličtí vrazi louh koupili. (Šéfik)
  • V 10. minutě mluví arménský mafián o svém vykradeném Mercedesu jako o nové verzi třídy S. Ve skutečnosti je však arméncovo auto model 190, který byl v roce 1993 nahrazen třídou C. (PlumJelinek)

Reklama

Reklama