Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle případu Orlických vražd mi zase smrdí jedno jméno a to Werner...ani dnes o něm nikde není ani zmínka...pouze se o něm zmiňuje Černý....označuje Wernera jako vraha a též Kopáč prý v dopise na rozloučenou napsal, že vraždil Werner...stejně tak pokusy o obnovení procesu byly vždy smeteny ze stolu. I když jsem přesvědčen o Černého vině, možná vraždili oba. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná kdybych měl notýsek a poznačil si alespoň každé druhé jméno, které zazní (pokud jej tedy neříká Sokol nebo Finger aka zazní, ale není rozumět), bylo by to o něco stravitelnější. Takhle je výsledkem pouhá změť údajů, postav a čísel, ze které je každý jeden český divák nadšen, protože devadesátky jsou prostě sexy téma na cokoli ostatní nehledě. ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen zírám – špička. A to nejen v českých luzích a hájích. Tenhle díl má parametry světového celovečeráku. Nebojím se říct, že všechno je dokonalé – scénář, dialogy, casting, kulisy, masky… kožené bundy, které z kamery smrdí kouřem a potem… Scéna na baru byla tak nechutně prosáklá nočním opileckým testosteronem, až se mi udělalo šoufl. Z trojlístku Finger+Sokol+Baroš mi padá čelist. V díle se neobjeví jediná mrtvola, neodehraje se v něm jediná vražda, nevidíme ani jiný násilný čin. O všem se jenom mluví. A přitom mě mrazí a naskakuje mi husí kůže. Tady si ukrojte napětí, skandinávští looseři! :) PS: Opakující se poznámky o „ztrácení se v postavách“ mě udivují: Je to jeden gang, jen pět hlavních českých jmen a do toho asi tři cizí (arménská a albánská), točí se pořád dokolečka. To je i Downton Abbey složitější :) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní! Radost se koukat. Makačka na bednu i pro diváka, perfektně znázorněné lopotné vyšetřování, kdy kriminalisté ještě netuší, k čemu se přes vraždu bodyguarda vlastně dostali. Jejich údiv v baru, když se majitel posilovny rozkecal, neměl chybu. Skvělé je i souběžné čtvrteční uvedení dokumentu Polosvět. Výborně se oba pořady doplňují. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztrácim se konstantně v postavách a komplikovanejch dějích, ale tím chci říct hlavně to, že se na Devadesátky budu muset ještě podívat jednou, což s chutí určitě udělám :-) Touhle dobou už proběhlo příjemný seznámení s postavama (včetně Vaška, jehož přerod v dobráckýho sympoše Bolka Polívku jako jedinej nevěřim, ale to neni kritika ani jednoho z herců, každej ho prostě pojal trochu jinak), je to furt poctivý, devadesátky z toho jsou cejtit výborně, herci se mi líběj všichni. Ještě bych si dal líbit nějakou luxusní hromadnější scénu třeba z velkýho devadesátkovýho supermarketu - ale chápu, že finanční možnosti ČT nejsou na úrovni BBC, HBO, Netflixu a dalších :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku scény s plk. Zelňákem (Pavel Batěk) je záběr na fotografii prezidenta Havla s ochrankou. Jedná se o skutečnou fotografii, na které byl ale vyměněn obličej a účes tehdejšího šéfa Havlovy ochranky, Františka Kollmana (muž v bílé šále). (aAmbi)
  • Na vrátnici policie je vidět informační tabule, kde je hrubá gramatická chyba – „Odbor analitiky“. (Ricci)

Reklama

Reklama