Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, to je teda něco.. Seriál vůbec není taková pohoda na sledování, jak jsem doufal a dost se liší od tradičních kriminálních seriálů, které nám ČT tak ráda prezentuje. Atmosféra u pátrání potápěčů opravdu pozoruhodná a právě tahle linka mě přinutila přiklepnout lepší hodnocení, navíc to i k něčemu přece jen bylo.. Už i na toho otřesného Sokola si zvykám, nebo se už nějak otupil... Postupně si to už sedá, hlavně díky skvělému Fingerovi. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co všechno muselo předcházet samotnému hlubinnému ponoru na Orliku a jak vlastně vytipovali místo, kde ty sudy budou? Úplně jsem měl husí kůži, když na konci našli první sud. NaOH tedy hydroxid sodný nebo také louh se celkem blbě sháněl a víš o tom, že ho měli od Roubala? A co to má ten Sokol alias npor. František Tůma jako vedlejšku s Armény a jak to s ním dopadne? U předchozích dílů jsem váhal, ale tady dám všech 5 frček. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuším, že na IDNESU jsem četl, že jeden z potápěčů co nalezl ony sudy v jednom rozhovoru uvedl, že seriál potápěče dehonestuje. Nevím ve vší úctě k němu na jaký seroš koukal, ale Devadesátky to asi nebyly. Tady myslím potápěčům z báňské záchranné služby vysekli pořádnou poklonu. A právem, protože ti borci tam vážně předvedli úžasné výkony. Tenhle díl dost bavil, jsem rád, že se tam zase mihnul Bořek. Celé to bylo takové letní, voda šplouchala, ode dna stoupaly k hladině sloupy bublin... škoda, že nález k němuž celý díl směřoval byl v podstatě jen naznačen. Ne nečekal jsem otevírání sudu a pohled na zetlelé lidské ostatky, ale třeba ta radost nahoře na pontonu tam mohla zaznít. Koneckonců jistě by nebyla vymyšlená, protože když měli kriminalisté konečně tyto pádné důkazy, jistě tam také tehdy nestáli mlčky se zasmušilými výrazy. * * * * * * ()

toos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Baví mě na tom, jak se podařilo docela notoricky známý kauzy natočit tak, že jsou znovu pro diváka zajímavý. Vím, že sud najdou a přesto ani nedutám, když ho hledají. Finger jako Plíšek je výbornej. Stará škola, ohař, co chytne a nepustí. Sokolův Tůma a jeho v dobrý víře myšlená nebezpečná hra s podsvětím, o který už ví, že zavání obrovským průserem, je taky zajímavej. A trio doplňuje mladej schopnej vyšetřovatel, kterej ve svý mladický naivitě nevidí, že i on si hraje s ohněm, i když trochu jiným, než jeho zkušenější kolega. Paráda. Málokdy se těším na pokračování nějakýho českýho seriálu a tohle je zrovna ten příklad. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl má pro mě osobně až příliš dokumentární charakter. I když jsou některé momenty dramatické, vtípky v prolukách, jakkoli povedené, to nezachraňují… Uvědomuji si, že jde o specifický záměr, na kterém kvality seriálu naopak stojí. Ale tady to vnímám osobně už jako přestřelené a na úkor filmového napětí… Těším se nicméně na další díl! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)
  • Vyšetřovací tým řeší, zda podezřelé pachatel zatknout, protože na ně nic nemají, když nebyla nalezena těla obětí. V různých zemích je praxe různá. Někde platí, že bez nalezení těla oběti není možné pachatele obvinit z vraždy. U nás však tato možnost byla a je. (sator)
  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno