Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 3 epizody byly fajn. 4. epizoda byla skvělá a tato epizoda je ještě o stupeň lepší. Tohle už poprvé nebylo dobré "jen" na české poměry.  Tenhle díl jsem si nesmírně užil, přestože jako drtivá většina diváků vím, jak to celé probíhalo i dopadlo. Nechci říct, že by předešlé epizody byly špatné, ale tady jsem měl pocit, jako by se změnil celý filmový štáb. Všechno zde totiž dokonale fungovalo. Od bezchybně vystavěného děje, až po stále se stupňující a nekončící napětí. Hodinka utekla nesmírně rychle a já si poprvé přál dostat přidáno. Neznám přesné podrobnosti vnitřních nepokojů vyšetřovatelů, nicméně se mi tato zápletka rozhodně nezdá nemožná. Funguje to na všech frontách a všechny rozehrané dějové linky jsou nesmírně zajímavé. V popředí zajímavosti je samozřejmě ta taškařice se sudy. Moc se těším na finále. [90 %] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní! Mě Devadesátky draply od první části a spokojeně sleduji, jak do nich dorostli i další diváci, zpočátku vlažní. Možná, při opakované projekci, přijdou na chuť i dílům úvodním (rovněž vynikajícím), Bebjak s Marešem totiž natočili, namakaný, televizní skvost, který vyžaduje aktivní zapojení mozku diváka, jenž se neomezí jen na slepičení o tom, že Sokola a Pagáčovou tam oni nechtějí, nebo že je to jiné než Případy 1. oddělení, nebo že to je jen o Janákovi, nebo že se tam moc kouří, nebo že už o Orlických vraždách bylo vše natočeno a téma je vyčpělé, nebo že je tam moc postav, ve kterých se nedá orientovat a blá, blá, blá. Za mě jsou tyhle výblitky kraviny, hodné omezeného trdla, seriál je TOP v podobě, jak nám ho Bebjak naservíroval a jediné, co mě trápí je obava, jestli někdy něco lépe vystavěného, z naší kotliny, vůbec ještě vznikne. A opět, v kombinaci se čtvrtečním Polosvětem, kde vystupují reální kriminalisté, kteří to celé rozlouskli a ano, jeden měl skutečně poleptanou ruku i obličej louhem, jde o parádní projekt ČT! ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pobavil Bartoš ala Kozák ala mladý Vetchý. “Měl jsem jít dnes do kina na Vetchého.” Jinak opět parádní díl. A napětí nejen ohledně připadu, který je znám a přece vám nenechá vydechnout, tak hlavně to napětí A nervozita mezi policisty. Výborný není jen Plíšek, ale to dusno mezi Tůmou a Kozákem. Na jednu stranu Tůma odvádí výbornou práci, ale je v zajetí mafie. Těším se na poslední díl a vyjednávání s Kopáčem. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Krom faktu, že podle mě Kryštof Bartoš není moc dobrý herec, tak i mladý Kozák (postava) byl pěkný p.čus a Mirek Dušín, jak doma tak v práci :_) Nicméně slušná kriminálka (na domácí poměry) to díky všemu ostatnímu pořád je, i když každý ty případy zná a tudíž to zrovna není o napínavém vyšetřování a o tom, kdo je pachatelem. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim asi nejutahnejsi dil, kdy se prvni pulhodinu jen lovi a otevira jeden sud. Cely zazitek mi take kazi herci ve vedlejsich rolich, kteri hraji hur nez ochotnici a temer vsichni herci v serialu maji tendenci po kazde vete “ vzdychat “, coz je asi nejaky prvek moderniho herectvi jak naznacit, ze maji hodne prace, protoze uplne stejne tak hrali ti horsi herci ( Stach, Blazek ) i v Pripadech 1. oddeleni. Mozna je to tim, ze o orlickych vrazdach vim temer vse a proto se zameruju vic na postavy nez samotny dej ( ktery je mimochodem popsan velmi presne ), ale podle me to jednozacne ukazuje, ze na projekt, ve kterem je mnoho postav, u nas proste neni dostatek kvalitnich hercu. Pri teto prilezitosti si vzdy vzpomenu treba na Breaking Bad, kde i ta nejposlednejsi postava hrala vzdy vyborne, protoze si tvurci dali tu praci. Ano, jsem zvedavy na posledni dil, ale uz ted je mi jasne, ze zatimco Pripady 1. oddeleni jsem videl nekolikrat, k tomuto serialu se tolik vracet nebudu prestoze uznavam, ze i pres jeho zjevnou nedodelanost se jedna o to nejlepsi z ceske serialove tvorby za posledni dobu, coz pro ni neni zrovna nejlepsi vizitka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci z vlastní iniciativy vytvořili 2 verze epizody. Nechtěli před 22. hodinou rozrušit diváky. V televizi byla vysílána verze s méně speciálními maskami a na iVysílání je verze epizody delší a více „drastičtější“. (Azurose)
  • Podezřelý Chodounský (Viktor Zavadil) vynáší odpadky v plastikových pytlích na odpad, které v roce 1995 ještě nebyly v Česku běžně používané. (melica)

Reklama

Reklama