Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max je Žid, který přežil holocaust v Německu v roce 1945. Setkává se s radikální židovskou odbojovou skupinou, která stejně jako on ztratila veškerou naději na budoucnost poté, co je nacisté připravili o existenci a vyvraždili celé jejich rodiny. Sní o velkolepé odplatě za příkoří spáchané na židovském národě, oko za oko, zub za zub. Max se začíná s hrůznými záměry skupiny ztotožňovat... Film natočený podle skutečných událostí vypráví o nebezpečné a odvážné tajné operaci nazvané Plán A, v rámci níž skupina Židů, kteří přežili holocaust, plánovala otrávit německý vodovodní systém a zabít šest milionů Němců. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná udalosť, historicky známa, našťastie nesplnená. Ale film veľa z nej neponúka, skôr len tlčie do hlavy holocaust a právo na pomstu. A skôr ospravedlňuje tento šialený nápad, ktorý len poukazuje na to, že táto skupina ľudí stále žije v Starom zákone, výnimkou bol len asi hlavný hrdina. Film však ukazuje, že šlo o odvážny pokus resp. ideu. Niekomu tu riadne šibe. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecky film podla skutocnej udalosti,o ktorej som az doteraz nepocul,no o to viac ma to zaujalo a urcite si tato zalezitost nezasluzi take slabe hodnotenie,podla mna je to vyborne natocene,zahrane a ani to nie je nudne,prave naopak,dej ma natolko zaujal,ze som sa ani nenazdal a uz sli zaverecne titulky,mne sa to pacilo...:-) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ak som to správne pochopil, tak jedna skupina samozvaných židovských pomstiteľov naháňa druhú skupinu židov, ktorý sa rozhodli brať spravodlivosť do vlastných rúk, niekde v povojnovom nemecku. To celé s dialógmi, v ktorých si predávali informácie, s ktorými v 45 nemohli disponovať. A samozrejme, druhá polka filmu v tme. Nesmie chýbať punc skutočného príbehu a židovské vyplakávanie. Výpovedná hodnota žiadna, tempo žiadna, gradácia žiadna, nič, čím by ma to upútalo. Aspoň to obsadenie ušlo. Slabé 2 z 5 ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Příšerně nudný film, který je zbytečně natahovaný, kde se nic neděje a jen mele na pětníku. Herecky je to taky bída. Z celého filmu smrdí jen něco natočit o židech o jednom plánu, který spoilerem leda dokáže sestřelit obsah mnohem lépe, než tohle nezáživné filmového zpracování. Popravdě jsem celým filmem trpěl, několikrát se k němu vracel, protože na usnutí je tento film tím nejlepším lékem. Od odpadu film dělí asi jen sympatie k tématu. Ještě horší je, že je pořádná hromada mnohem lépe zpracovaných filmů na toto téma. Na HBO bych se tomuto filmu raději vyhnul, protože o nic nepřijdete. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o působení židovských jednotek v Německu krátce po skončení Druhé světové války. Vedle oficiálních, fungujících pod britským velením a snažících se chytat někdejší válečné zločince, zde působí ještě další s mnohem děsivějším plánem pomsty ... Natočeno na jistotu s mnoha brutálními momenty a otázkami, která asi na mysli po přečtení synopse vytanou každému. Navíc tím, jak se film odkazuje na reálný příběh, předem divák ví, jak to dopadne, protože o ničem takovém se v dějepise neučil. Takže trochu předvídatelné. Ale i tak dobré, jiný pohled na Německo roku '45, holocaust a okrajově i na vznik Izraele. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Okrem Plánu A, existoval aj Plán B. Jeho cieľom bolo otráviť nemeckých vojakov v zajateckom tábore spravovanom Američanmi, a to pomocou dodávky otrávených chlebov. Spočiatku narazili na problém, ako zabezpečiť, aby boli zabití iba Nemci a nie Američania, no potom sa zistilo, že väzni jedli tmavý chlieb, zatiaľ čo dozorcovia uprednostňovali biely. Plán sa takisto nerealizoval. (Arsenal83)
  • Od 25. októbra 2019 do 15. novembra 2019 sa natáčalo v nemeckých mestách Marktredwitz, Sulzbach-Rosenberg, Fichtelgebirge a Steinwald. Natáčanie prebiehalo aj na Ukrajine a v Izraeli. (Arsenal83)
  • Filmovú produkciu ako konzultantka sprevádzala Dina Porat, hlavná historička pamätníka Yad Vashem. Ako podklad pre film poslúžila jej kniha "Pomsta a odplata sú len moje" ("Vengeance and Retribution are Mine"). (Arsenal83)

Reklama

Reklama