Reklama

Reklama

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron

  • Německo Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Max S. prozradí, jak v pubertě vybudoval drogové impérium z dětského pokoje. Příběh, podle kterého vznikl seriál Jak prodávat drogy přes internet (rychle). (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

S otevřenou pusou, nevěřícím výrazem, občasným zasmatim a provoláváním "ty vole" jsem se z ničeho nic, po 90 minutách, vynořila na hladinu, zpět do realneho světa. Inteligentní, pracovitý a cílevědomý perfekcionista, nad kterym se tajil dech. Nezbývá, než Maxe obdivovat. Neustálé otázky, zda se citi provinile kvůli možným ztrátám na životě byly zcestné. Alespoň z mého pohledu. Jako kdyby se alkoholici a jejich ztracené životy dávaly za vinu likérkám...  Nechápu, jak mohl všechno zvládat. Jak jsem již psala v recenzi Chyť mě, když to dokážeš, tyto lidi obdivuji. Naprosto perfektní dokument. Jen škoda tak krátké stopáže. Chci víc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Malé navnadenie na seriál. Ide o jeden z najväčších prípadov cyber kriminality v Nemecku a dodnes sa nevie, kde je väčšina peňazí. Maximilian Schmidt predal z pohodlia svojej izby drogy za 4,1 milióna eur. Dokumentárny film rozpráva príbeh o tom, ako Max začínal a budoval túto drogovú ríšu. V rozhovoroch je veselý, žartuje, nepreukazuje žiadnu ľútosť. Keby mu celý "biznis" neprerástol cez hlavu, možno by ho nikdy nechytili. Veď policajti až do samého konca verili, že ide o viac ako jednu osobu a že bude určite ozbrojený. Že ide o mafiána a ono to bol len hacker. A ešte tak mladý. Stopáž dokumentu je trocha prehnaná, na to, že sa tu skoro nič neudeje a ide len o výpovede, sa to dalo skrátiť a to tempo vystupňovať. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl seriál inspirovaný touhle skutečnou událostí. Velmi mě nadchnul, a i přestože se od reality výrazně odlišuje, oba dva počiny jsou povedené. Dokument je přece jen o něco méně záživný a chybí mu emoce (což dávám za vinu replikovaným scénám a chladným rozhovorům s jednotlivými aktéry), ale nové informace a veškeré detaily okolo celé kauzy tvoří z Maxova života originální a zajímavý příběh. Max je po osobnostní stránce skutečně někde jinde a jen budoucnost ukáže, jestli tahle "výjimečnost" bude hrát v jeho prospěch a ukáže se jako užitečná, či nikoliv a uvidíme jej znovu za mřížemi. Nicméně ačkoliv se držím od drog dál a ať už je to po morální stránce kdovíjaké, nějaké uznání u mě za to, co se mu podařilo vybudovat, přece jen má. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení prosím nechápejte jako sympatie k Maxovi nebo snad jako obdiv jeho kriminální činnosti.  I když jeho osobnost, inteligence a podnikavost mě svým způsobem fascinují. Až se mi chce říct - škoda takového talentu. Naopak byly chvíle, kdy se mi nad jeho samolibými úšklebky otevírala kudla v kapse. Plný počet dávám za zajímavé, chytlavé, poutavé a hlavně originální zpracování. Za čerstvý a neokoukaný způsob, jak dělat dokument. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Vysmiatý chlapec, ktorý sa rozhodol po 4 a pol rokoch v base celý svoj jednoduchý kriminálny príbeh zrekonštruovať a dať ho na film. Dokument je spravený celkom kvalitne a jednoducho chronologicky s časom. Je ale príliš dlhý, ale aj keď je z veľkej časti takmer bez napätia, celkom rád som to dopozeral. Človek bude vždy robiť to, v čom je dobrý a čo ho baví a aj pre tohto hlavného hrdinu bude maximálne skľučujúce, ak sa bude musieť držať úplne bokom. Takže som už teraz zvedavý na "dvojku". ()

Reklama

Reklama