Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sedemdesiatkový horor so zaujímavo prepracovanou mytológiou a hutnou atmosférou. Tá je dosiahnutá predovšetkým výberom lokácií. Úžasný byt v New Yorku s nádherným výhľadom na Central park v kontraste s jedným z najstrašidelnejších domov v hororovej histórii. V tomto baráčiku, ktorý stráži z vrchného poschodia slepý predstaviteľ cirkvi, by som sa bál prechádzať aj cez deň. Prvá Alisinina nočná prechádzka po dome dá skutočne zabrať a nasleduje šok, ale je podaný trochu iným spôsobom než lacné ľakačky známe z dnešných hororov. Naopak finále, síce s vydarenými maskami, dnes až tak veľa hrôzy nevyvolá, ale užijete si práve tú dobovú prácu so žánrovými proprietami. A takmer všetko je nám tu vysvetlené a skvele vypointované. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dobré, skoro až také dobré, ako to najlepšie z onej slávnej doby. Znepokojujúca atmosféra, kopiace sa podivnosti, preludy, pochybnosti o duševnom zdraví... Koktejl ako sa patrí, zdobený neskutočne krásnou hlavnou hrdinkou (čo výrazne násobí empatiu a nemyslím, že len z pohľadu chlapa) a pointou, ktorá nepotrebuje šokovať, pretože dej síce vysvetlí bez jedinej medzery, hlavne však zanechá v hlave otáznik, či je to takto (z pohľadu ľudského červa) vlastne v poriadku... a to asi ťažko. Až som sa naštval, čo môj zážitok ešte umocnilo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přesto,že pomalé filmy mě nudí a uspávají, tak Sentinel je unikátní výjimka! Celý film doprovází záhadná a silně náboženská atmosféra a Michalen Winner si krásně pohrává s divákem. Konec je zvláštní mix znetvořených lidí a canibalů a obsahuje spousta znepokojivých scén. Je to velmi kuriozní,ale skvěle to funguje! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Svojim komentárom a hodnotením sa jednoznačne ako je už zrejmé, zaradím ku skupine uživateľov, ktorí Sentinela v dobrom slova zmysle prirovnávajú už k menovaným klasikám a ťažkým peckám hororového žánru s náboženskou tematikou. Aj keď nie tak úplne. Nemyslím si totiž že sa k nim len blíži, ale že sa im plnohodnotne vyrovná (aj Exorcistovi!!!). TRUE HORROR! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, tohle je laskominka v podobě oldschool haunted house hororu, které je středobodem půvabná Cristina Raines a jeden starej barák v Brooklin Highs. Co se týče Rainesky, tak té se začnou dít hned po nastěhování pěkný haluze, a to ne jen tak jaký, protože v domě zažívá doslova paralelní svět. Taky si musím na její adresu postěžovat, protože při jejích lekacích scénách a jejím řevu jsem se nemohl nerozesmát. Prkno jedno! To je ale snad jediná chybička, kterou jsem zaregistroval, takže když přihodím klady jako masky, hudbu, herecké výkony a to, co se odehraje na konci, nemám problém s tím si tento kousek vystavit do sbírky na profil. Doporučuju! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na stejnojmenném románu od Michaela Winnera. (Chatterer)
  • Ako skladateľ hudby bol pôvodne zvažovaný John Williams, napokon ju skomponoval Gil Melle. (bergCA)

Reklama

Reklama