Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychicky narušený zabiják, posedlý po dokonalé rodině je opět na svobodě. Utekl z vězeňského ústavu a pod novou identitou vyhlíží další nezadanou ženu s dítětem. Na stopě mu je však bratr jeho poslední oběti a jeho okolí je také podezřívavé. Začíná boj s časem. (matestlust)

Recenze (48)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření, že Otčím závěrečné zúčtování z minulého dílu přežil. Sice přežil, ale jako kdyby to nebyl on. Oproti prvnímu dílu je pokračování o dost slabší. Úvod v psychiatrické léčebně je stylový a celý film má několik zajímavých míst, ale ačkoliv vražd přibylo, je to chvílemi docela nuda. Mrazivá atmosféra z prvního dílu zmizela někam pryč. I Terry O'Quinn byl v minulém díle tak nějak lepší. Zde si sice Otčím musel svou novou rodinku doslova vybojovat přes mrtvoly, ale pořád tomu něco chybělo a bylo to dosti stereotypní. Prostě první díl byl mnohem lepší. Sice jsem mu dal jen tři hvězdičky (které byly blíže ke čtyřem), ale mezi těmi třemi hvězdičkami tam a dvěma u tohoto dílu je veliký odstup! Na třetí díl (navíc bez Terryho) se už nepodívám... ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Stepfather 2 je iba o kúsok slabším filmom, hlavne z pohľadu menšej hustoty atmosféri. Ako správne pokračovanie nám servíruje to, čo máme najradšej - vyšší bodycount, rýchlejšie tempo a ešte viac hlášok, než bolo v úvodnej časti. Postavy konajú o čosi nelogickejšie, oproti tomu herecké výkony sa mierne zlepšili. Tak si vyberte. Každopádne, toto je skvelá druhá časť, ktorá nerobí hanbu prvému dielu, ale mu skvele sekunduje. Make room for Daddy! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slabší pokračování svého předchůdce, ale určitě stojí za pozornost. Jak už to tak většinou ale bývá, tak i přes zjevnou snahu film povznést se to autorům moc nepovedlo, spíše uškodilo. Na začátku uvidíme přímé pokračování závěru předešlého dílu. Dostane se nám menšího vysvětlení co se dělo potom a jak to dokázal Jerry přežít. Na první pohled je vidět, že scénáristé chtěli přitvrdit a tak máme šanci vidět mnohem více vražd či psychického násilí než v prvním díle. Jenže tady se přesně vyskytl problém s tím, že kvantita předčila kvalitu. Většina vražd byla vidět jen těsně před vyvrcholením, ale když došlo na akci, tak se objevil střih a potom už jen otčímovo aranžování a maskování svých činů.Stejně tak jako tomu bylo u prvního dílu, tak i zde je hlavním tahounem herec Terry O'Quinn, který se snažil seč mohl, aby měl film alespoň nějakou úroveň. Bohužel ani on už nebyl zas až tak okouzlující, jako posledně.5/10 ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Prvý diel som zhliadol ako remake verziu a bol som nad mieru spokojný. Zistil som že existuje aj pokračovanie filmu Stepfather,ale iba pôvodnej verzie. Tak som tomu dal šancu,aj keď niesom príliš veľký fanúšik tých starších hororov a bol som dosť sklamaný. V porovnaní s remakeom prvého dielu to bola dosť veľká nuda a občas film vyzeral až smiešne. Bolo tu aj zopár svetlých momentov,napríklad Terry O'Quinn hral fantasicky rolu šialeného vraha ktorý vyvraždí svoju rodinu a melódia ktorú si pískal vždy keď niekoho zlikvidoval mi ešte doteraz znie v ušiach. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Podle mě podařenější než spíš podprůměrný první díl. Tady se s tím Jerry Blake nesere, nesnaží se budovat rodinný život, ale manželku zkusí zamordovat hned během svatební noci. Nicméně stále v tom nespatřuji nic víc než rutinní thriller. Slovo horor bych nepoužíval, uniká mi co by na tom mělo bejt hororovýho.55% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl být film vydán rovnou na VHS, ale producenti z něj byli natolik ohromeni, že se nakonec dostal také do kinodistribuce. (henrycruel)
  • Po zkušebním promítání filmu si manažeři studia stěžovali na nedostatek krve a požadovali přetočení scén, což Jeff Burr odmítl. (henrycruel)
  • Na post režiséra byl zvažován Max Reid. (henrycruel)

Reklama

Reklama