Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu nepřináší logicky nic nového, jede v kolejích předchozí celé trilogie. Ono asi těžko na dané téma vymyslet něco jiného - vrah rodiny, do níž se přiženil, ale ona ho zklamala, si najde jinou. Dokonce úvod až příliš kopíruje snímek z roku 1987, což nakonec zas tak nevadí. Kromě prozíravého Michaela jsou všechny postavy naivní a chovají se hloupě, proto musí zaplatit. Člověk s nimi ani moc nesoucítí. Na rozdíl od posledního krvavého filmu jsou tu vraždy tuctové spokojující se s házením ze schodů, dušením a topením. Na co má David ten krásný kufříček s nástroji asi ví jen rekvizitář. Poslední čtvrtina napětí má, o tom žádná, napomáhá i prověřené klišé v podobě bouře. Z průměru to film ovšem nevytáhne a já nakonec původní hodnocení ponechávám, byť je spíše na 2*. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

V žánru horrorových thrillerů nepřináší "Otčím" nic nového. Nakonec je remakem stejnojmenného filmu z roku 1987., kterému se dostalo ještě dvou pokračování. Po mrazivé všeříkající úvodní titulkové sekvenci se nám představí hlavní postava snímku. Navenek sympatický, uvnitř ale řádně vyšinutý David nebo jak se mu to zrovna hodí, je posedlý být otcem v dokonalé rodině. Poté co jednu brutálně zlikvidoval se vetře do jiné....Vše začíná znovu. Rodinné večeře, každodenní rutina a běda, když není po jeho. Nevlastní syn Michael ale začíná tušit, že něco není v pořádku. Hra kočky no spíš kocoura s myškami může začít...Hlavním kladem tohoto nenáročného snímku je dobře fungující filmová rodina a nenásilně budovaná atmosféra, která dává zapomenout na občasné nelogičnosti v čase. ()

Reklama

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Stepfather ma veľmi milo prekvapil nečakal som že to bude až také napínavé a dramatické. V podstate môžem povedať že som nadšený,film mi naprostol sadol. Možno to bola zhoda okolností (momentálna nálada,miesto zhliadnutia filmu,spoločnosť,fľaša červeného vínka...) ale naozaj som bol maximálne spokojný a uvažoval som nad piatimi hviezdičkami,ale to by bolo veľmi subjektívne hodnotenie, takže ostanem pri štyroch. Ešte by som doplnil že krásna Amber Heard okorenila celý film a jej promenáda v plavkách vylepšila celkový zážitok z filmu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som staršie diely otčima a  aj tento a teraz po repríze, sa mi páčil ešte menej ako predtým. Najviac mi vadilo, že i keď sa zo všetkých strán hromadili informácie, že  s veľkým tatom nie je niečo poriadku, tak matka alebo dlhoročná priateľka , viac veria neznámemu ako Michaelovi. Možno sa niečo také môže stáť, ale chovania postav mi prišli dosť divné a to, že náš neohrozený hrdina je aj päť krokov vpredu pred rodinou či známymi má určite nepresvedčilo o logickom či dôvtipnom deji, práve naopak. Herci vynikajúci a Dylan Walsh bol jedná slizká sviňa a tak do role sa hodil. Aj kamera či vizual bol na úrovni. Len som sa nemohol vobec stotožniť s dejom a tak pripadne nejaké napätie či atmosféru som preto ani nespozoroval. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem docela mile překvapena povedenou thrillerovou atmosférou, díky níž se mi na film hezky dívalo. Děj sice není nic nového, ale alespoň není zbytečně natahovaný a nudný. A ikdyž asi každý od samého začátku tuší o co tu jde, měla jsem chuť podívat se jak to dopadne. Konec také nebyl vyřešen špatně. Herecké obsazení je neokoukané a ve většině případů dobře vybrané. Obzvlášť Penn Badgley se mi sem hodil. Lepší průměr..3,5* ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)
  • Videohra, kterou hrajou Michael (Penn Badgley) a Sean (Braeden Lemasters), se jmenuje "Burnout Paradise". (henrycruel)

Reklama

Reklama