Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (115)

arie 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o oživenie upadajúcej slávy. Tento diel je možno o kúsok lepší, než nadhodnotená piata časť série, no i tak sa nejedná o nič viac, než o beztvarý polotovar, ktorý má s pôvodným Hellraiserom pramálo spoločné. Občasné pokusy o tajomnú atmosféru, chatrný dej, biedne herecké výkony a prekvapivo takmer nulová brutalita, k tomu si pripočítajte minimálne sa vyskytujúceho Pinheada, ktorý zostáva jedinou pripomienkou toho, že táto séria v sebe kedysi skrývala viac potenciálu, než každé druhé rutinné béčko. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No nebyla to zas taková bota, on ten Bota překvapil a jeho Hellraiser mě bavil asi o něco víc, než náladou podobné Inferno od dnes mnohem známějšího Scotta Derricksona. To, že se tu, tak jako minule, Pinhead spíš jen mihne, beru spíš jako plus, mínusem budiž to, že když už se tam zjeví, zjev jeden, tak by ty scény měly být mnohem temnější, krvavější a vůbec tak nějak víc znepokojivý. Co potěšilo byla hlavní zápletka, hlavně její konečnej twist, člověk měl zas jednou pocit, že to scénárista neměl splácnuté za víkend o dovolený na Bibione. Co nepotěšilo byl "herecký" výkon hlavního hrdiny, tohle nevidělo herectví, co je Pinhead na světě... Každopádně se Hellraiserovi IMHO daří lépe v novém století, ten krimi nádech tomu sluší víc než nějaký nablblý sci-fi. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jediný plus je, že se vrátila Kirsty, která připomíná ty lepší díly ze série. Bohužel se s ní nevrátilo nic, co dělalo z jedničky a dvojky výborné horory, naopak přibyla trotlovská postava jejího přítele, něco na způsob: co krok, to jiná sexy ženská. Co na něm vidí nám odhaleno není a já to na to během filmu nepřišla, kromě toho, že to byl fakt trotl. Tenhle díl a díly další už jsou jen paskvil, uboze se živící na slávě prvních tří dílů. Mělo se skončit už trojkou a mohla to být důstojná trilogie, takhle to degradovalo na další řetězec čím dál horších počinů, vezoucích se na prvním dílu, který přinášel něco nového a zajímavého (rozuměj: co mohlo slušně vydělat). ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Rick Bota je břídil! To je jasný... Když si vezmete solidní začátek, shitový průběh a perfektní konec a trochu si toi v hlavě přeberete, zjistíte, že asi každý z nás by to dokázal natočit lépe. Takhle špatně sestříhaný a promrhaný perketní děj jsem již dlouho neviděl. Hudba výborná, Doug Bradley jako vždy výborný. Ovšem 70 minut totálního matení diváka, herce a snad i režiséra samotného děsně kazí dojem z filmu. Když bych si trochu z přeházel scény, lehce prostříhal a do hlavní role posadil Michaela Madsena, mám jasný, minimálně 4* film. Takhle je to tak lepší 2*. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Celkem podařené psycho, i když místy trochu zmatené a nepřehledné. Nakonec docela zajímavá pointa. Opět už to není ten klasický Hellraiser, Pinhead se objeví zase jen kousek na konci, ale jsem docela překvapen, že i šestý díl si udržel celkem ucházející "kvalitu" ke které se série vrátila s dílem pátým. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)
  • Přestože se jeho podoba objevuje na plakátech k filmu, Pinhead (Doug Bradley) má na plátně méně než 5 minut času. (ČSFD)
  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)

Reklama

Reklama