Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (125)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tento film začal tedy velmi špatně. A to tak špatně, že první polovina filmu by si ode mne zasložila hodnocení odpad.Hanění mystického Pinheada partičkou puberťáků, to fakt nee. Po půlce ukrutného trápení jsem se smířil s tím, že serie Hellraiser se pokouší opět o něco nového a nebudu to soudit tak zbrkle. Druhá polovina filmu je pak celkem příjemně koukatelné průměrné psycho, které má však k úspěšným dílům celé serie hodně daleko. Od zhruba tří čtvrtin filmu mi hlavou běžela myšlenka předpokládaného konce. Odhadl jsem to kupodivu dobře a odsunutou roli Pinheada jsem trefil. To pro mne je vždy velkým sklamáním, když uhodnu zdánlivě šokující zápletku. Příjdu tím o překvapení. Přesto jsem však byl celkem potěšen. Kdyby film po tomto prvním finále skončil a hroby zůstali zakryté film by jako psychothriller mohl být myslím i celkem úspěšný. Bohužel pak posledních pět minut film degradovalo zase o stupínek níže. Takže pulfilmu odpad, čtvrtina filmu 3 hvězdy, a na celkem slušně vymyšlený psychofilm uměle hororvě nastavený konec je opět odpad. Zavěrečný verdikt zní slabé dvě hvězdy a myslím, že by se nemělo s uspěcháváním serie Hellraiser pokračovat tak rychle. Správná a původní myšlenka již byla několikrát pozměněna a do serie se dostali i filmy, které opravdu s původním Hellraiserem už nemají moc společného (a těch pár minut na konci to nezachrání). Tak a hurá na poslední díl a Hellraiser maraton bude ukončen. Každopádně tento díl se bohužel zařadil jako jeden z Hellraiserů, na který nemá cenu se dívat v krátké budoucnosti znovu. PS.: Obsah od oficiálního distributora, je příkladem naprosté mistifikace diváků. Děj je naprosto, ale naprosto o něčem jiném. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Natočit Hellraisera jako teenagorovskou vyvraždovačku, to už chce mít hodně znesvěcující charakter. Po scenáristovu jménu raději nepátrám a Rick Bota nakonec z toho zmršeného scénáře ždíme alespoň pár na pohled (ne)chutných scén, otřesně hrajícího Henryho Cavilla a o vikinzích nic nevědící, přesto neodolatelně sexy bojovnici, Katheryn Winnick. A abych nezapomněl na ikonické hlášky tady tentokrát není Pinhead, ale Lance Henriksen. Nicméně ani cenobiti nepřijdou zkrátka, přestože se děj snaží o nepředvídatelné kotrmelce, které musí nakonec pod tíhou kritiky a ukroucených hlav diváků nejvíce bolet právě již mnohokrát zmíněného a stále neznámého scénáristu. Prznění cenobitů má své meze a tady je to opravdu hrana, přesto především díky rejžovi a zajímavým hereckým tvářím neskončili všichni zmínění a zúčastnění v Pinheadově hákotvorné kratochvíli. 45% P.S. Nedalo mi to a scénář spáchali tito pánové - Carl V. Dupré, Joel Soisson. Pokud byste chtěli, mám i adresy ;-). ()

Reklama

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Než jsem k tomuto 8 dílu této série o Pinheadovi dostal, tak jsem ho půjčil kolegovi Zombiusovi, který je velký nadšenec této hororové postavy. Jeho kritika mě málem odradila. Už z předešlích informacích o tomto dílu jsem věděl, že asi už to bude něco jiného. Informace se nemýlily. Pekelný svět jehož je podtitul 8 dílu Hellraisera se fakticky ubíral jiným směrem a hlavní záporák Pinhead byl jako jen nástroj. Ale na kvalitě snímku to myslím rozhodně neubralo, že filmaři zkusily trošku tento díl přenést nikam jinam. Rozhodně docela slušný díl o Pinheadovi skoro bez Pinheada. ()

Arach.No odpad!

všechny recenze uživatele

Už od čtvrtého dílu tahle série pomalu spěje do záhuby. Bohužel s nástupem Ricka Boty poskočila o mílový skok a každým jeho dalším přispěním se blíží víc a víc neskutečné kravině. Co s stalo z Pinheada, z Cenobitů a ze všeho kolem Kostky, to nemá obdoby. Opravdu bych chtěl, aby se téhle série ujal někdo nový a s výjimkou Douga Bradleyho vyměnil celý štáb, od scénáristů, přes producenty až po herce. Vypustit do temnoty našeho světa další podobný díl by hraničilo se záměrnou provokací, až s opravdu morbidním masochismem, jakého by byli schopni jenom Cenobité. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z povedenějších dílů série Hellraiser. Příběh je dobrej, postavy jsou sympatycké a hudba je výborná. Atmosféra tu je velmi dobrá a napětí zde je taky. Kamera je velmi dobrá. Na to že tenhle díl má 37% a je podle ČSFD 2 nejhorší díl série Hellraiser tak jsem se u něho docela bavil. Za mě 5-5,5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Lance Henriksen (Host) dostal po konci filmu od produkce velkou čokoládu ve tvaru Pinheada (Doug Bradley). Musel ji však odmítnout, jelikož je alergický na čokoládu. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama