Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (162)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade úsmevná a dobre zvládnutá jednohubka. Jej doménou je parodizácia žánru a zároveň jeho využitie k prerozprávaniu tradičného detektívneho príbehu. Odľahčený mód funguje tak na polovicu. Niektoré vtipy prešumia kvôli nezáživnej forme a nedobrému načasovaniu, iné zase fungujú na výbornú. Tomovi Georgeovi ešte chýba nejaká tá skúsenosť, aby vytvoril konzistentnú vec. Taktu mu výrazne pomáhajú herci. Kupodivu všetci sú tu lepší ako Rockwell, ktorý jediný je tu bezcharakterný čudák. Chápem prečo, ale aj tak. Takáto postava sa k nemu veľmi nehodí. V zásade ale pozitívna vec, ktorá funguje viac, ako by som predpokladal, hoci nie v scénach v ktorých by to bolo potrebné. Byť v postavách viac hĺbky bolo by to o hviezdu naviac. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že podžánr “whodunit”, jehož specifické označení se zde přímo několikrát zmíní, se v posledních letech točí poměrně ve velkém a že se tak jedná o škatulku komedií, ke kterým zabloudím i já. Že se chystá See How They Run jsem si všiml už někdy z jara, zaujal mě hlavně cast Saoirse Ronan, která je s blond vlasy prostě kouzelná a na jejích bedrech je tažený celý tento kousek. Bohužel jeho snaha o satiru na typické rysy všemožných detektivek se spíš utopí v sebeparodii a těžko si na Vraždu v Londýně ještě někdy vzpomenete. [viděno na Disney+ 17.12.2022] ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kdosi zavraždil slavného hollywoodského režiséra, který se chystal zadaptovat populární hru podle Agathy Christie. A motiv měl prakticky každý. Jak si poradí skutečný detektivové, když mají odhalit zločin, který jakoby vypadl z pera královny detektivek? Vražda v Londýně je hravá retro krimi komedie s dobrými herci, která chytře pracuje s klišé z románů Agathy Christie, ale občas jí chybí odvaha být skutečně inovativní nebo odvážná. Rozhodně ale potěší jak fandy žánru, tak i milovníky příběhů slavné spisovatelky. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, a vcelku dobrá detektivka, které si dělá srandu sama ze sebe a celkově z žánru detektivek. Skvělý Sam Rockwell v roli poměrně ponurého detektiva musí vyřešit vraždu, která se udála v divadle a jako výpomoc dostane mírně ztřeštěnou, ale velmi snaživou strážnici Stalkerovou, s kterou si postupem filmu vybuduje vcelku dobrý vztah i přesto, že ho nechá zavřít a na konci ho zachrání nezachrání. Za mě originální a zajímavý film, který si určitě zaslouží šanci od každého, kdo má aspoň trochu rád detektivky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako taková ta příjemná anglická zábava, ve které všichni mluví precizní angličtinou, humor je anglický, prostředí je anglické a navíc v hlavní roli pro mě největší lákadlo a tuze nedoceněný Sam Rockwell, který mě baví snad vždy a všude. Bohužel film své tempo neudržel a po časem mě nebavilo sledovat, kdo je že vlastně vrahem. Stejně je to pokaždé někdo koho scénáristé nakonec určí. 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)

Reklama

Reklama