Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

necisty 

všechny recenze uživatele

Téma na motivy Agathy Christie mám rád, o to víc, když se v nich samotná "Agatha" objeví. Tentokrát ale její ztvárnění není kdo ví jak zázračné a to bohužel ani další postavy, i když jsou hrány kvalitními herci (snad jen Adrien uspokojil). Když se k tomu ještě hodně táhne větší první polovina filmu, tak lehký drive závěru už ničemu nepomůže. Osobně nechápu, proč to šlo do kina. ... GA Cinema ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milovníci zaprdených detektíviek to určite milovať. Ja som sa pri tom nudil rovnako ako u všetkých ostatných detektívok. A to napriek tomu, že ich to zároveň paroduje, vďaka čomu som tomu dal šancu. Radšej si ale znova pozriem Scream alebo Galaxy Quest, ktorý si robia srandu zo žánrov, ktoré mám oveľa radšej. Proste toto nebol film pre mňa. Ale výprava bola pekná. Tak za ňu dávam jednu hviezdu. 1/10. ()

Reklama

Necron 

všechny recenze uživatele

Však víte, jak to bývá. Sáhodlouhej úvod, kde se představí všechny klíčový postavy. Poznáte svět, kterej je jejich domovem... A tu nejneoblíbenější pak někdo oddělá. Ono došlo k vraždě? To je signál pro detektiva znavenýho životem. Přichází na scénu a do všeho strká nos. Mluví se svědky, párkrát šlápne vedle. A pak si všechny podezřelý svolá do salonku a ukáže na toho nejmíň pravděpodobnýho jen kvůli tomu, jak si... Nevím... Jak si zavazuje tkaničky. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná detektivní záležitost, která si dělá srandu sama ze sebe i z detektivního žánru. Vražda v Londýně nepřináší do žánru nic nového, ale zvládá ladně a uvědoměle servírovat jednoduché vyšetřování mordu s hravým ironickým až satirickým podtónem. Snímek hodně stojí na ústřední dvojici Rockwell - Ronan, která spolu má až překvapivě příjemnou chemii, a jejich výkony dělají celý příběh o dost zábavnější. To, jak se film vlastně vůbec nebere vážně, patří mezi jeho výrazné pozitivní stránky, vše v ideální stopáži. Nejedná se o žádný přelom ani o geniální a promyšlenou variaci na detektivní žánr, snímek celkově postrádá jakýkoliv zapamatovatelný moment, a Tom George se zde (zatím) neprofiluje jako bůhví jak výrazný režisér. Druhá polovina navíc lehce ztratí na tempu, a musí jí táhnout samotní herci. I tak ale film považuji za slušnou jednohubku, která mě vlastně dost mile překvapila. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zdařilá satira na různé detektivní filmy. U nichž přesně jak bylo řečeno; pokud jste viděli jeden, tak je znáte všechny. Trefné, nicméně občas může svou důmyslností překvapit i parodie. Ta bezpochyby předčí i mnohé z těch nejslavnějších, které jsou natočeny se smrtelnou vážností. Mluvím konkrétně letošním zklamání z Vraždy na Nilu. To bych vystihl, již né tak doslova, další zapůjčenou frází z dnešního filmu ,,pokud nenastane násilná vražda do doseti minut, publikum naštvaně opouští sál". Každopádně zpět k hodnocení. Středem příběhu je samozřejmě vražda. Ta je od samého začátku důkladně vyšetřována nesourodou dvojicí vyšetřovatelů a je to nejen vcelku dobře promyšlené, ale překvapivě vkusné a velice vtipné. 74% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)

Reklama

Reklama