Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (162)

necisty 

všechny recenze uživatele

Téma na motivy Agathy Christie mám rád, o to víc, když se v nich samotná "Agatha" objeví. Tentokrát ale její ztvárnění není kdo ví jak zázračné a to bohužel ani další postavy, i když jsou hrány kvalitními herci (snad jen Adrien uspokojil). Když se k tomu ještě hodně táhne větší první polovina filmu, tak lehký drive závěru už ničemu nepomůže. Osobně nechápu, proč to šlo do kina. ... GA Cinema ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na Netflix to ujde, ale vzhledem k obsazení jindy výtečného Sama Rockwella a úžasné Saoirse Ronan celkem slabota. Místy jsem se zasmála, příběh celkem ubíhal, ale místy jsem neměla moc jasno, co se na plátně děje. Režijně špatně uchopeno. I přes relativně obstojný scénář a velký potenciál hlavních herců se z filmu vyklubala zapomenutelná nuda. ()

Reklama

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Detektivní podívaná, která nepřináší nic nového, ale příjemně se u ní pobavíte, zejména pokud jste fanoušci záhadných vražd. První polovina je hodně zdařilá a komediální dynamika funguje na výbornou, avšak poté už zábavná nota dosti pokulhává. Samotné kouzlo se vytrácí a začíná se to pomalu táhnout bez nějakého stupňujícího se vyvrcholení děje. Ani  po vyšetřovací stránce vůbec neobstojí, ale největší předností je jeho drzý smysl pro humor a neotřelý pohled na milovníky Agathy, kteří se ocitli ve skutečné Pasti na myši se smrtelnými následky. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Saoirse je so svojou vsetecnou urozpravanou ulohou dostojnicky a prizvukom "k zjedeniu". :) "Yes, thank you, constable!" "Sir...".  "So,you do write everything down.." "Ye, everything". :D skoro som si cvrkol. "Jumping to conclusions"....."Choo..." "Bless you, sir". Tu som si regulerne oprskal obrazovku. :) Tato ironizujuca detektivka so vsetkymi tymi "starodavnymi" postupmi ma celkom bavila. Odporucam.  75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako taková ta příjemná anglická zábava, ve které všichni mluví precizní angličtinou, humor je anglický, prostředí je anglické a navíc v hlavní roli pro mě největší lákadlo a tuze nedoceněný Sam Rockwell, který mě baví snad vždy a všude. Bohužel film své tempo neudržel a po časem mě nebavilo sledovat, kdo je že vlastně vrahem. Stejně je to pokaždé někdo koho scénáristé nakonec určí. 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama