Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som síce žiadny milovník detektívok, ale sem tam si nejakú pozriem. Tu ma zaujalo najmä atraktívne divadelné prostredie, a samozrejme aj herecké obsadenie. Avšak film ma celkovo až tak nechytil a nezaujal. Spád deja bol veľmi biedny a dialógy mdlé, bez typického britského dôvtipu, ktorý by som tu očakával (keďže film situovali do Londýna). Postava čudáckeho pasívneho inšpektora Stoppad mi nebola vôbec sympatická, a tak to celé zachraňovala Miss Stalker, ktorá to celé ako tak oživila. Ani záverečné odhalenie vraha neprinieslo žiadny waw efekt, takže za mňa max. 2* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade úsmevná a dobre zvládnutá jednohubka. Jej doménou je parodizácia žánru a zároveň jeho využitie k prerozprávaniu tradičného detektívneho príbehu. Odľahčený mód funguje tak na polovicu. Niektoré vtipy prešumia kvôli nezáživnej forme a nedobrému načasovaniu, iné zase fungujú na výbornú. Tomovi Georgeovi ešte chýba nejaká tá skúsenosť, aby vytvoril konzistentnú vec. Taktu mu výrazne pomáhajú herci. Kupodivu všetci sú tu lepší ako Rockwell, ktorý jediný je tu bezcharakterný čudák. Chápem prečo, ale aj tak. Takáto postava sa k nemu veľmi nehodí. V zásade ale pozitívna vec, ktorá funguje viac, ako by som predpokladal, hoci nie v scénach v ktorých by to bolo potrebné. Byť v postavách viac hĺbky bolo by to o hviezdu naviac. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na lyže, aneb whodunit, jak má být.. Konkurence pro Riana Johnsona, která si rozverně střílí z klišé detektivek Agathy Christie (viz. úvodní monolog napuštěného directora Kopernicka), ale zároveň dává najevo, jak bezmezně je miluje. Zválený Rockwell připomínající svou rozvážností Oldu Vlacha i přehnaně snaživý konstábl Saoirse Ronan, jsou hereckou ozdobou, ale nad nimi ještě ční nečekaný šoumen Brody, který svým predikčním storyboardem dodá zavedeným pořádkům ten správný říz. Upozorňuji, že sledování v původním znění je stejnou nutností, jako vyvarování se ukvapených závěrů.. „It's a whodunit. You've seen one, you've seen 'em all!“ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Škoda. Poměrně dlouho se mě See How They Run bavilo - atmosféra, dělení obrazu (často pohled na stejnou postavu z různých úhlů), hyperaktivní policistka ztvárněná Saoirse Ronan, vtipné narážky na detektivky Agathy Christie (SPOILER: vypravěč zlikvidovaný hned v úvodu), chemie mezi hlavní dvojicí policistů, Adrien Brody. Jenže pak se děj sestěhoval do jednoho domu a šlo to do kelu. Tvůrci se snažili být vtipní, originální, ironičtí, dlouhou dobu to vycházelo a pak - najednou - toho bylo už moc. Konec filmu se mi nelíbil, což je škoda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milovníci zaprdených detektíviek to určite milovať. Ja som sa pri tom nudil rovnako ako u všetkých ostatných detektívok. A to napriek tomu, že ich to zároveň paroduje, vďaka čomu som tomu dal šancu. Radšej si ale znova pozriem Scream alebo Galaxy Quest, ktorý si robia srandu zo žánrov, ktoré mám oveľa radšej. Proste toto nebol film pre mňa. Ale výprava bola pekná. Tak za ňu dávam jednu hviezdu. 1/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama