Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (162)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komediální detektivka, která si mě naprosto získala v úvodu, kde měla našlápnuto k brilantnosti, té však nedosahuje. Je to sice povedený obrat na klasické detektivky, lehce v duchu Knives out od Johnsona, který je v částech nečekaně vtipný, ale v druhé půlce to úplně nestačí. Nápad s hravostí vraždy okolo detektivní divadelní hry, ke které se chystá filmová adaptace byl sice brilantní, ale není vytěžen na dřeň a ke konci vyznívá lehce jako gimmick. Konec je sice překvapivý, ale v tom smyslu jako konec Pařby ve Vegas je překvapivý, všechna vodítka jsou k ničemu pravda byla celou dobu jinde. Takhle se to prostě nedá kompletně dělat, ikdyž vás k tomu film vede, protože pak už nemáte chuť to vidět znovu. Ale jako jednorázová zábava s příjemným obsazením, postavami a ústředním duem to fungovalo krásně. Oceňuji snahu nebrat se tak moc vážně, obdobných filmů bych si přál víc. 7/10. Fajnový kousek, který měl na víc. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som síce žiadny milovník detektívok, ale sem tam si nejakú pozriem. Tu ma zaujalo najmä atraktívne divadelné prostredie, a samozrejme aj herecké obsadenie. Avšak film ma celkovo až tak nechytil a nezaujal. Spád deja bol veľmi biedny a dialógy mdlé, bez typického britského dôvtipu, ktorý by som tu očakával (keďže film situovali do Londýna). Postava čudáckeho pasívneho inšpektora Stoppad mi nebola vôbec sympatická, a tak to celé zachraňovala Miss Stalker, ktorá to celé ako tak oživila. Ani záverečné odhalenie vraha neprinieslo žiadny waw efekt, takže za mňa max. 2* ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ASI JSEM TO MĚL ČEKAT." Pečlivě natočená dobová kriminálka, jakoby vycházející z obvyklého televizního střihu á la Poirot, přišmrnclá Eau de Toilette Wese Andersona a fakt to funguje velice spolehlivě. Samozřejmě ve spolupráci s ústřední dvojicí Rockwell-Ronanová, kterým role skvěle pásnou, to má takovou lehoučkou nadsázku, ale ono to snad ani jinak brát nebo točit nelze, protože kostýmní detektivka je už něco tak ohraného, že opravdu není úniku. Pro režiséra jde o celovečerní prvotinu, přitom ani známka rozpaků. 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Původní název "See How They Run", na plakátech "Vražda v Londýně", v titulcích "Vražda v divadle"... Zkrátka záhada se vším všudy, a to film ještě ani nezačal :) Nicméně tuzemské distribuční zmatky stranou. Pokud máte rádi klasické detektivky, především ty z pera Agathy Christie, pokud dobře znáte Past na myši a pokud se vám stýská po opravdu vtipných chytrých komediích, jaké naposledy točili asi bratři Coenovi (než s nimi po Po přečtení spalte bohužel skoncovali), vzhůru do kina. Je to zábavný film od začátku do konce, který si dělá legraci sám ze sebe i z jiných filmů, detektivky paroduje a zároveň se vyznává z lásky k nim, to všechno v tak akorát svižném tempu, méně zběsilém než třeba v posledních filmech Wese Andersona, kde stačila trocha nepozornosti, aby byl divák mimo, a v úžasné atmosféře více než podpořené dokonalou Pembertonovou hudbou. Opravdový zážitek s naprosto odzbrojujícím rozuzlením. Něco podobného jsem si onehdy sliboval od Na nože, ale nestalo se.____P.S. Jestli je tu někdo, kdo ještě nemiluje Sama Rockwella a Saoirse Ronan, tak po tom, co tady oba předvádějí, už nebude mít jinou možnost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

See How They Run se svým stylem může hrdě řadit k dalším detektivkám typu Orient Express, Smrt na Nilu či Knives out a jelikož těchto žánrovek je drasticky málo a jsou víceméně schopny se zavděčit širokému publiku, beru je všema deseti. Nejlepší na tom je, že je originálně zábavný a je parodií na svůj vlastní “Agatha Christie” žánr, neustále se strefuje do klišé těchto filmů a poměrně šikovně servíruje hlášky. Na druhou stranu po stránce detektivní se výše zmíněným nemůže ani zdaleka rovnat, příběh není zamotaný ani složitý, jak bychom si na tento žánr přáli, žádné tajemství nás zde nečekají a postava detektiva není nikterak charakteristická. Stejně tak všechny vedlejší postavy jsou prostě “jen” do počtu, nevybudujeme si k nim vztah a hádám, že zítra už si je ani nevybavím. Zde tkví ale zásadní a asi pro mě největší problém, protože největší devizou Christie kriminálek je právě snaha diváka uhádnout vraha a fandit svému oblíbenci. Zábavu film na daný moment obstará, ale v celém žánru je to zatím ten nejslabší kousek a pokud má člověk nabitý movie list stejně jako já, klidně může snímek bez výčitek vynechat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama