Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (162)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Já mám takovýhle jednorázový blbůstky prostě rád. Neurazí, ani vyloženě nenadchnou, ale špatný pocit z nich určitě mít nebudete. Spíše naopak budete o to více takový skoro až uvolnění a navíc se budete cítit i docela inteligentně (když je humor stejně jako zde pojat vcelku chytře). Tahle hoďku a půl trvající detektivní dekonstrukce dokáže totiž skvěle zabavit a pobavit. Scénář Marka Chappella natočen Tomem Georgem vlastně dokáže téměř celou dobu jet a málokdy se stane, že by měl tiché místo. Co taky očekávat, když je stylizace celého snímku extrémně podobná Wesu Andersonovi, mistru nečekaných zvratů a vizuálních překvápek. I když se tady pokoušeli asi spíše jet v nějakém retro stylu. A docela se jim vyvedl. Film je též velice povedeně obsazen, jen postava Sama Rockwella mi přijde sama o sobě málo využitá, jelikož její potenciál i s obsazením rozhodně nebyl nemalý. Jinak je to ale moc příjemná jednorázová oddechovka, která ale dle všeho bohužel zapadne mezi podobné byť milé blbůstky. 7,5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milovníci zaprdených detektíviek to určite milovať. Ja som sa pri tom nudil rovnako ako u všetkých ostatných detektívok. A to napriek tomu, že ich to zároveň paroduje, vďaka čomu som tomu dal šancu. Radšej si ale znova pozriem Scream alebo Galaxy Quest, ktorý si robia srandu zo žánrov, ktoré mám oveľa radšej. Proste toto nebol film pre mňa. Ale výprava bola pekná. Tak za ňu dávam jednu hviezdu. 1/10. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá whodunnit hříčka, která si na nic nehraje, ale zároveň na ní není moc masa. Větší smysl by mi dávalo, kdyby tohle byl spíš pilot k budoucí sérii, protože Rockwellova postava není příliš rozvinutá, ale má potenciál. Ale je vlastně fajn, že díky filmům jako KNIVES OUT nebo branaghově resuscitaci Poirota dochází k nenápadné renezanci tohodle žánru. Neurazilo, nenadchlo. Celkově dobře obsazené a svým obsahem vlastně docela meta, což je v rámci žánru vlastně hodně originální přístup, ale na nějaké heavy nadšení to nestačí. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedená detektivka, která zná pravidla žánru, lehce je paroduje a ohýbá si je podle své potřeby. Režisér Tom George natočil hodně zábavnou detektivku, kterou si nejvíce užijí diváci, jenž mají v daném žánru nakoukáno nebo načteno. Samotná režie je hravá a zábavná, a režisér krásně využívá klišé detektivek ve svůj prospěch a lehce si s námi hraje. Osobně se mi líbil scénář, jelikož jsou zde parádní dialogy a vtipné momenty. Sam Rockwell odvádí dobrou práci, a bavil mě jeho znuděný a otrávený inspektor, který bych chtěl mít klid. Saoirse Ronan je v této roli hodně roztomilá a já si užíval každou scénu s ní, protože výborně zahrála svou snaživou strážnici. Adrien Brody si pro sebe krade každou scénu a je s ním velká sranda, protože se chová jako obrovská osina v zadku. Ostatní herci jsou přesně obsazení, ale bohužel nemají tolik prostoru v příběhu nebo alespoň nějaké silné scény, což je velká škoda hlavně kvůli kvalitním hercům. Vražda v Londýně je dobrá a zábavná detektivka. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošné překvapení. Saoirse je úplně fantastická a i ostatní herci si to vyloženě užívají. Za všechny vypíchnu mou oblíbenkyni Ruth Wilson, a dokonce i Harris DIckingson, o jehož schopnostech jsem měla z jiných projektů jisté pochyby, byl využitý parádně. Poklona páně režisérovi a scenáristovi, protože v dnešním mainstreamu už mi přijde skoro výjimka vidět všechny spolupracovat a mířit za stejným cílem. Daniel Pemberton opět potěšil, stejně jako všechny ty bonbonky typu budova, ve které bydlel Suchetův Poirot. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv Saoirse Ronan (strážnice Stalker) hraje často postavy mluvící běžným anglickým přízvukem, zde ji režisér nechal používat její přirozený irský přízvuk. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)

Reklama

Reklama