Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (887)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $251,188,924Tržby Celosvetovo $411,348,924Tržby z požičovní VHS v USA $150,500,000║ Úvod filmu je taký dosť odbitý, hlavne v technickej stránke sa to potáca v jednoduchosti ale ako náhle príde na pľac Joker film dostáva vo všetkých smeroch iný nádych a akoby Tim Burton našiel tu vyváženosť medzi príbehom a comicsovým štýlom aká na začiatku dosť haprovala, dokonca aj doprovodná hudba hneď nabrala tie správne grády. /85%/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Monumentálny komiksový film, ktorý i po vyše tridsiatich rokoch dokáže nadchýnať. Vizuálne podmanivá kombinácia komiksovej štylizácie, art-deco, noiroviek a hororov (tá nočná jazda jesenným lesom!) doplnená majstrovským soundtrackom Dannyho Elfmana výborne predvádzajú na plátno fantastický scenár. Ten sa nie je priamočiarym originom, ale pokrokovo začína pár týždňov/mesiacov po tom, čo sa Bruce Wayne stal Batmanom a všetko nutné vyrozpráva cez flashbacky, zmienky, či parafrázy (fantastická úvodná variácia na klasickú vraždu Batmanových rodičov). A pravdaže casting. Michael Keaton bude asi navždy najlepším Batmanom a Jackovi Nicholsonovi by to vyšlo, nebyť Heatha Ledgera. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu Michaela Keatona, tak ho stále vidím v roli Beetlejuiceho. Jack Nicholson se s rolí popasoval dobře, byl dobrým tahounem celého filmu. Burton vdechnul Batmanovi nový život a možná i díky tomu vznily dva poslední tak oblíbené filmy. Dabing se teda moc nepoved, hodně sráží konečný dojem. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tolik práce a tak málo času... Snímek, který zbožňuji již od útlého dětství, dodnes jeden z nejlépe zfilmovaných komiksů a také první film historie, který za prvních deset dnů v kinech vydělal 100 milionů dolarů. Tim Burton dal vzniknout úžasné atmosféře Gothamu, jejíž ponurost na vás dýchne z každého záběru. Herecké obsazení má Batman vynikající, ale všemu a všem zde vládne jeden jediný muž. Jack Nicholson. S úsměvem na rtech a grácií sobě vlastní, vytvořil jednu z nejpozoruhodnějších filmových postav všech dob a svou nejlepší hereckou kreaci. Ať si kdo chce co chce říká, jeho Joker - to je dokonale důvtipné ztělesnění zla. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

U Burtonovýho Batmana mám ten pocit, že vidět ho v době, kdy jsem byl podstatně mladší, byl by pro mě dnes kultem a Nolan by mě pak musel mnohem víc přesvědčovat o jedinečnosti svého zpracování. Tahle verze je sice také potemnělá, ale přeci jen má daleko více odlehčenou atmosféru a není tak hutným thrillerem jako Temný rytíř. Michael Keaton není špatným Bruce Waynem - Batmanem, avšak zdaleka pro mě neměl takové charisma jako Christian Bale. Suverénně nejlepší byl na celém snímku Joker v podání Jacka Nicholsona, jenž si svoji roli očividně užíval a jeho pojetí je zcela odlišné od Ledgerového v roce 2008. Oba Jokerové mají své kouzlo a není snadné se rozhodnout, který z nich je lepší. Do Nolanovy temné verze se prostě hodí Heath Ledger, Burtonovu zase zdobí Nicholson se svým rozšklebeným úsměvem a tanečky. Za normálních okolností bych možná hodnotil i 4*, ale vzhledem k tomu, že pro mě záživnější Temný rytíř (resp. celá Nolanova trilogie) dostal právě čtyři hvězdičky, nemůžu je dát Timu Burtonovi, protože přece jenom pociťuji jistý rozdíl. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (136)

  • Když Joker (Jack Nicholson) začne vypouštět jedovatý plyn do ovzduší, Knox (Robert Wuhl) řekne Vicky (Kim Basinger), ať se zavře do auta. Vicky poté rychle zavře okénko a po chvíli nastartuje a odjíždí –⁠ avšak v jednom záběru je možné zpozorovat, že zapomněla zavřít zadní okno. (Pepy)
  • Když příjdou Joker (Jack Nicholson) s kumpány do muzea, jeden z jeho kolegů barví obraz červenými dlaněmi. V dalším záběru je ale čistý... a v dalším opět zabarvený. (Pepy)
  • Záverečná scéna filmu, pri ktorej Joker (Jack Nicholson) tancuje s Vicky Vale (Kim Basinger) vo zvonici, nebola napísaná takto. Nicholson bol spolu s producentom Jonom Petersom pred dokončením filmu na muzikále "Fantóm opery" a nechali sa inšpirovať jeho záverečnou scénou. (DaliX)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama