Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Prvni jsem to videl - super vec ve sve dobe, potom jsem to cetl, to uz zas takova pecka nebyla, ale v te dobe, kdy vychazely knizky jenom ve ctvretek to bylo slusne. Vane z toho nostalgie - mrtfy nemetsky fojak, dobra fojak! Janek jako odstralovac - to pak nekdo vykradl v Enemy at the Gates, Gusta jako lamhrebikozelezo, cigansky spoluobcan jako zdroj ftipu - no klasika, ale postupem casu vsechno vybledne - jako kapitan Kloss ()

vaska 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle bere jako agitku,tak tomu vážně není ani rady ani pomoci...jo,a český dabing je na prd a celkově škodí celému seriálu,včetně českého nazpívání úvodní písničky....s tímhle minimálně o jednu hvězdu dolů..doporučuji v polském originále,i když uznávám,že ne každému jde polština pod vousy a rozumí jí.... ()

Reklama

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme všichni jako rodina každý týden usedali na gauče a při dětské meltě s rohlíkem sledovali tento jediný komediálně zabarvený seriál z válečného prostředí,kdy pes Šarik a voják jménem Gustik se svou tankovou posádkou osvobozovali svou vlast.Jo jo,byl to hit.Na tu dobu za čtyři vojenské hvězdy. ()

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Dříve populární seriál,dnes,ale působí hodně omšele.Je sice neškodný,ale ta naivita je opravdu nebetyčná.Zkoušel jsem se na seriál teď podívat,ale vydržel jsem asi jen tři díly.Pak jsem se podíval na poslední ze zvědavosti,zda Janek dostal svou lásku Marusju,protože to už jsem zapoměl a tím je pro mě kauza Čtyři z tanku a pes navždy uzavřena.Dnešnímu divákovy už nic nemůže přinést.Snad jen to,že je to zoufalé,nebo jen nostalgické vzpomínání.Ty dvě hvězdičky jsou za neškodnost. ()

Repulsion

všechny recenze uživatele

Nehodnotím. 4 z tanku byl vedle dnes již zapomenutých Korzárů a Ivanhoe s Rogerem Moorem jedním ze stěžejních seriálů, na kterých jsem vyrůstal. Později jsem k němu zaujal stanovisko, že se jednalo o propagandistickou vymívačku dětských mozků. Následně jsem se setkal s některými polemickými názory na toto téma. Tak jsem se tedy podíval na pár dílů, abych to zhodnotil s odstupem. Ale nevydržel jsem to moc dlouho. Je to opravdu hodně naivní až hloupoučké. Dost pochybuji, že by to dnes bavilo mé děti. Ale zkoušet to nebudu :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Na začátku 17. dílu připevňují vězni koncentračního tábora na boudu vlajky. Je mi mezi nimi i československá vlajka, avšak nesprávně zavěšená (bílý pruh nahoře). (Pimburger)
  • Marusia dostala prezývku Okoniok (oheň) podla ryšavej farby vlasov. Avšak ryšavé vlasy má rozoznateľné iba v prvej sérii, ale v tretej sérii má jasne viditeľné blond vlasy. (kukadlo123)
  • Ve filmu je možné několikrát spatřit samopal Ak-47, který byl však ve skutečnosti vynalezen až 2 roky po skončení války. (Zodiak455)

Reklama

Reklama