Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nešahejte mi na moje tankisty, Šarika a tank Rudy. Je to moje dětství a už ve školce jsem byla Marusja a můj spoluškolkový kamarád byl Janek. Pak jsme se potkali na gymplu a jak jsme si měli o čem povídat :-))) Tohle nemůže nová generace absolutně pochopit. My jsme prostě vyrůstali v oslavách konce války díky rusákům o amících jsme neměli ani páru. A hrozba 3.světové války byla neustále na pořadu dne. Já si dokonce dodnes pamatuju, že jsem si jako malá říkala, že jsem blonďatá a mám modré oči, takže by mě nezabili, ale vzali by mě na převýchovu. Jo, tak jsem byla vyvředěná ze všech těch filmů...Za mě 98% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsem z generace, která už tohle v televizi opravdu nestihla, ale když mi bylo asi 10 let, tak jsem to čet v knížce. A o pár let pozdějc mi to kámoš pučil na DVD a já jeden večer dostal komoušskou náladu (zrovna jsem přišel z kina z Lord of War) a tak jsem si pustil "Čtyři z tanku a pes." Světe div se, ale bavilo mě to. Podle tohohle seriálu byla 2. světová asi neskutečná bžunda jelikož se všichni furt geběj, jak po 14 dnech nepřetržitýho hulení. Herecké výkony jsou přinejlepším komické, ale ten seriál má prostě jakési kouzlo. ()

Reklama

`barocco 

všechny recenze uživatele

Tankisti a pes Sarik bol veleuspesny serial ktory zaciatkom sedemdesiatych rokov bezal v nasej telke. Pamatam sa ze som sa musel ponahlat zo skoly pretoze siel nieco medzi druhou a tretou poobede. Dodnes si pamatam niektore sceny ktore boli skutocne originalne, napriklad kotulajuce sa platne nemeckych slagrov dolu ulicou v istom dobytom nemeckom meste ci zatieranie spar vazelinou aby do taknku nenatiekla voda Gustikom ked sa v brodili po zatopenom Berlinskom metre.Par DVD sa mi podarilo si zohnat a bol som prekvapeny ako sviezo este stale aj napriek ciernobielemu obrazu na mna zaposobil. Bojove sceny su samozrejme tocene nizkorozpoctovo ale duch serialu je niekde inde, v medziludskych vztahoch a hlavne o priatelstve a dobrodruzstve. A tieto veliciny su proste nadcasove.... Serial ako stvoreny na lenive nedelne dopoludnie. ()

jemine 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech  nesmírně populární seriál, dnes nechápu proč...  Celá jedna generace zpitomělých dětí vyrůstala na tomhle kostrbatém seriálu, který z dnešního pohledu oplývá okatě propagandistickým tónem, mizerným scénářem a ještě mizernějším provedením. Kalašnikovy v rukou hrdinných rudoarmějců i vojáků Wehrmachtu, tanky IS-2 v roli Tigerů, poválečné kolové OT Varšavské smlouvy předstírající, že v rodném listu mají zkratku SdKfz... Naivní scény, prostý humor; dnes pro mne neshlédnutelné. Ale i přesto kdesi hluboko ve mě doutná zbytek toho dětského nadšení, který mne donutil koupit si DVD se seriálem, pustit si je a pak je zase rychle vypnout. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Bouře jde do dálky, v sadu kvítka rve, my jsme vyšli do války, v bouři nyní jsme!" Nevím, jak by se mi to líbilo po letech, ale na tomhle seriálu jsme vyrůstali. I my holky jsme si hrály na Čtyři z tanku, pokud vím, žádná z nás se necpala do role Plamínku nebo Lidky, všechny jsme bojovaly. Jenom Šaryk nám chyběl. Ale jmenovala se tak půlka vlčáků z okolí ... Ještě dovětek - někdo soudí, že je seriál nadhodnocený. Beru to tak, že jsme tu na amatérském servru, že jsou tu pouzí milovníci filmu (a jen pár vystudovaných odborníků). Hodnotíme tudíš emoce, které v nás seriál vyvolal, což je naprosto vpořádku. Sice nebyl přímo určený pro děti, ale když tenkrát šel, byly jsme zrovna děti. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Československá televize pro první televizní vysílání vytvořila vlastní úvodní titulky, pod nimi byla ubíhající mapa Polska. Teprve na DVD byly zařazeny originální polské titulky s jednotlivými členy posádky a jedoucím tankem. (Robbi)
  • Meno psa Šarik je ruský preklad slova guľôčka. (Raccoon.city)
  • Seriál byl prodán do mnoha zemí socialistického bloku (ČSSR, SSSR, Maďarsko, NDR, Kuba), ale také třeba do Finska. (Hans.)

Reklama

Reklama