Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je jistě fascinující sledovat, co všechno přejede tank - bez problémů přejede vzrostlý strom, německý kanón, projede skrz zeď, přebrodí řeku... Tank fakticky jezdí skvěle... Tak mne napadá, že tenhle seriál je určen výhradně klukům, kdo jiný by se díval na to, jak pěkně jezdí tank... Pro ty odrostlejší kluky je do seriálu implantováno trochu erotického jiskření navázaného vždy na blonďatého tankistu a jeho kontakty se zrzavou příslušnicí Rudé armády či polskou radiografistkou. A pro veškeré diváctvo je tu trochu východní propagandy, trocha humoru, trocha nepřesvědčivé akce (frontový souboj muže proti muži mi vystačil téměř na pět minut smíchu...), poznání, že válka byla vlastně legrace a v neposlední řadě také ten pes... Šarik se jmenuje... Inu, není toho věru málo. Tak hoši, do tanku... (místní nadhodnocení dobře ukazuje, jak nás ovlivňuje pokřivený rastr nostalgie...) ()

bo.rec 

všechny recenze uživatele

1.8.2010 - Knihu jsem četl opravdu mockrát, seriál na mne teprve čeká... Jsem u druhého dílu a musím říct, že se mi to líbí... Holt nostalgie... :-) 4.8.2010 - Zdárně pokračuji a stále jsem spokojený... 15.8.2010 - Laťka je dle mého názoru nastavená stále vysoko... 4.9.2010 - Naprostá spokojenost, jistě jsem tento seriál neviděl naposledy... ()

Reklama

Repulsion

všechny recenze uživatele

Nehodnotím. 4 z tanku byl vedle dnes již zapomenutých Korzárů a Ivanhoe s Rogerem Moorem jedním ze stěžejních seriálů, na kterých jsem vyrůstal. Později jsem k němu zaujal stanovisko, že se jednalo o propagandistickou vymívačku dětských mozků. Následně jsem se setkal s některými polemickými názory na toto téma. Tak jsem se tedy podíval na pár dílů, abych to zhodnotil s odstupem. Ale nevydržel jsem to moc dlouho. Je to opravdu hodně naivní až hloupoučké. Dost pochybuji, že by to dnes bavilo mé děti. Ale zkoušet to nebudu :) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdo, jak vypadají řadové politoložky? Kupříkladu takový Krysín Kočí? Mám epesní námět na horror. Čtyři v think tanku a (nahoře) bez. Ichi ichi ichi. Za Šarička, dementního Gustíka a polskou ideologickou ládovačku tři, z nostalgie. Knižní podoba je podstatně lepší, jako osmiletému mi totálně učarovala. Šupajdil a pufpufal jsem si to v představách světem tančíkem jak poručík Gruber. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky som si zaspomínal na časy, keď som mal osem-deväť a hrávali sme sa na tankistov... Dávali sme si mená hrdinov zo seriálu a urputne bojovali proti nemeckej horde ( chlapci od susedov ). Seriál sme "žrali", lenže roky plynú a plynú... Určite považujem za príjemné, ak sa to objaví v dnešnej dobe v televízii, ale skoro všetko odvial čas... Žarty už nie sú také smiešne, naťahovaný dej, azda len zákopové bojové scény si zaslúžia ocenenie. Takže vrátim sa do detstva a dám štvorku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Na začátku 17. dílu připevňují vězni koncentračního tábora na boudu vlajky. Je mi mezi nimi i československá vlajka, avšak nesprávně zavěšená (bílý pruh nahoře). (Pimburger)
  • Psa Šarika stvárnili až tri psy. "Spik" a "Atak" mali v náplni práce najmä nebezpečné scény. Tretím bol "Trymer", bývalý služobný pes, ktorého milícia vyradila z aktívnej činnosti kvôli nízkej agresivite. Dnes stojí vypchatý v Sulkoviciach, v stredisku pre výcvik policajných psov. (Raccoon.city)
  • Produkce si neohlídala původní rozmístění otisků rukou kolem nápisu RUDY na pancíři tanku. V různých záběrech je vidět, že byly použity tři odlišné stroje, na nichž jsou otisky zcela jinde. (Robbi)

Reklama

Reklama