Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Vášnivý čitateľ Ken Kaneki žije v Tokyu, kde sa medzi ľudmi potulujú aj "ghoulovia", ktorí na prvý pohľad vyzerajú ako ľudia, čo využívajú k získaniu potravy. Kaneki na to doplatí, keď sa zamiluje do dievčaťa, ktoré je ghoul, hoci on jej skutočnú identitu nepozná. Odhalí ju až v momente, keď ho dievča napadne a pokúsi sa ho zjesť, pretože ghoulovia sa živia na ľudoch a potrava, ktorou sa živia ľudia, im príde nechutná. Avšak zhodou okolností sa stane, že to ona v dôsledku nepozornosti neprežije a lekári sa pokúsia Kanekimu zachrániť život. Aby Kaneki prežil, musia mu voperovať orgány toho dievčaťa. Operácia Kanekiho navždy zmení a vyvolá v ňom nezvyčajné reakcie, ako napríklad nechuť k ľudskému jedlu... (Chinese Ashio)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (59)

Marys 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré anime, hoci vedel by som si ho predstaviť aj menej šialene japonské. Charaktery ako Kaneki a Touka si človek musí obľúbiť a prežívať s nimi celý dej. Spoiler: V prvej sérii vnikneme do sveta ghúlov a obľúbime si ich. Je to asi najlepšia štvrtina seriálu. V druhej sérii sa najmä bojuje, sú v nej silné akčné scény, ktoré nás dovedú do tretej série, ktorá má zvláštny noir feeling, v deji sa posúva o pár rokov ďalej a mali by sme chcieť opäť začať fandiť ľuďom. Ak rozdelíme tretiu sériu na dve, posledných dvanásť dielov sa opäť vraciame na vlnu prvej série, kde sa všetko spája, prepletá a uzatvára. Škoda len, že pribúdajú monštrá, ktoré mi v úvode anime vôbec nechýbali, a že väčšina z tých, o ktorých sme mali dojem, že už zomreli, sa záhadne znovu objaví. Najmä za tieto dva fakty a takpovediac prvú polku tretej série to nie je odo mňa 100%. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí této první části musím říct, že Tokyo Ghoul má našlápnuto dobře. Už i já jsem se na to začal dívat, i když asi dva roky potom, co se to stalo tak populárním anime. Už od začátku to má zajímavý děj a velmi detailně sledujeme hlavní postavu Kanekiho, který (a to asi nění spoiler) se kvůli jisté události mění z člověka na ghoula. Postupně je viděl, že celý ten svět ghůlů je docela dobře promyšlený a také chápeme, že, stejně jako lidé, se ghůlové mohou dělat na ty dobré a na ty zlé. Anime pokračuje v shounenském stylu, kdy se hlavní hrdina stává stále silnějším (prostě klasika), ale místy mi skoro přišlo, že se anime mohlo vydat i jinou a i poněkud dospělejší nebo spíš vážnější cestou (hlavně po 8. díle). To se tu sice nestalo a popravdě se mi dosud Tokyo Ghoul asi nelíbí tak moc jako některým mým kamarádům, nicméně i já očekávám od 2. části (Tedy Tokyo Ghoul A) jistý pokrok. Jako menší mínus bych tu viděl to, že tu není moc času se pořádně seznámit s některými postavami a tak jsem měl někdy pocit, že se tu něco děje přiliš uspěchaně, ale ve výsledku mi to moc nevadilo. Celé anime jinak doprovází hodně povedený soundtrack a rád bych zvlášť pochválil animaci při západech slunce. Popravdě mi přijde, že při tom si animátoři dali na scéně opravdu záležet a je to zatraceně dobře vidět. Tokyo Ghoul se mi tedy přece jen líbil a už jsem zvědavý na pokračování. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni jsme chtěli vývoj charakteru, ovšem dostalo se nám ubrečeného idiota, který pořád mluví o tom, jak se za každou cenu musí stát silnějším, ovšem dělá pro to kulové a místo toho si jen sedí ve své kavárně s kafíčkem u pusy. Jako u všech těhle (pod)průměrných sezónních záležitostí, po prvních pár dílech si člověk uvědomí, že to ztrácí ten prvotní nádech a jde to do kytek. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdy klasicky vystavěná cesta outsidera ke schopnostem, jindy vyprávěnka ze života, pak zase akční řež, komedie, filozofie a v neposlední řadě až zarážející množství krve nebo otevřenosti. Jsem moc rád, že jsou osudy Kanekiho a jeho přátel i nepřátel nečekaně vystavěné, efektní a pokaždé, když jsem si myslel, že už mám jejich žánr a záměr prohlédnutý, přišel další překvapivý úhyb. Málokdy se povede koktejl tolika přísad namíchat s univerzální chuťovou dohrou pro každého. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tokyo ghoul je jak filmový průmysl. První díl je nejlepší, pokračování ujde a pak jen ždímají peníze. Tokyo ghoul má dílů 12... Snad si o tom utvoříte představu, co na tuto slátaninu kňučení, rozumů a skoro bezdůvodné akce říkám. Nemohu doporučit prakticky ani těm, kdo hledají jen akci a bezmyšlenkovité souboje. Na to jsou o DOST lepší kousky, než tato nepovedená věc... Za nadějný start: 30% ()

Galerie (412)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně, kde Gurmán Shuu Tsukiyama přemýšlí o tom, jak sní Kanekiho, poslouchá 9. Symfonii e moll Antonína Dvořáka – Z Nového Světa op. 95 (jajo161)

Reklama

Reklama