Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

ric 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic, co byste jinde už neviděli - komediální kousky na téma chudí černoši co by rádi byli "někdo", obvinění neprávem, pokusy o útěk, scéna s propuštěným vězněm, který si raději zvolil smrt, něž svobodu, promyšlený útěk. V podání M. Lawrence a E. Murphyho vám to ale nějak nepřijde (kupodivu) - prostě koukáte a bavíte se. To na tomhle snímku cením asi nejvíc. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Táto tmavá dvojica rozhodne nepatrí medzi moje obľúbené komické dvojice, ale tu boli celkom znesiteľní. Množstvo slov je ohromné, no netreba čakať drámu, pretože scenár to všetko nemyslel až tak vážne. Nájdu sa aj momenty, kde vidno snahu o podanie nejakého životného posolstva, ale vždy sa to obráti na komédiu. A to je dobre, sú z toho dokobca silnejšie tri hviezdy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Upozornenie na úvod - nečakajte bláznivú komédiu a nebudete sklamaní! Toto je jednoznačne najlepší film dua Murphy+Lawrence, pri spočítaní všetkých pozitívnych dojmov dávam vyše 4*. Smutnotrpká veselohra plná južanskej atmosféry a slnka. Pohodový filmík, odľahčená "muphyovská", ale nie zbabelo ľahkovážna variácia na Shawshank a Zelenú míľu. Príjemný zážitok s odľahčeným koncom. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o FRAJERa LUKEa na černošský způsob. Dva typové se náhodou namočí do průseru a jsou odsouzeni na doživotí. Scenáristicky hodně schizofrenní - chvílema se to tváří jako osudové drama, chvílema jako komedie. Obojí dohromady nefunguje a za některé odfláknuté pasáže by si tvůrci filmu zasloužili nakopat. Ale jestli chcete vidět, jak bude Eddie Murphy vypadat v devadesáti, tak to zkoukněte. Ta maska je dokonalá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)

Reklama

Reklama