Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až na pár výnimiek výlučne černošská vec, ktorá s menom E. Murphy láka, ale s M. Lawrencom som mal odjakživa problém. Príbeh tie nesympatie prebil a tak som i toho Lawrenca nakoniec akceptoval. Takmer 2/3 filmu sa odohrávajú vo väzení a jeho blízkom okolí "palebnej línie" , kde sa nájde miesto i pre humor. Asi najviac som sa zasmial pri scéne hľadania otca medzi nastúpenými černochmi v rade. Keďže príbeh nám dvojicu hlavných hrdinov približuje od 30. rokov až po súčastnosť, logicky museli prísť na radu masky, ktoré z nich urobili starcov. Nepôsobili tak rušivo ako som si myslel a pre akýkoľvek film je dobre, ak sa nezaoberáme detailami, ale vnímame príbeh. Tu to celkom vyšlo. Slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích Eddie Murphy a Martin Lawrence. Zachraň se, kdo můžeš. Ani jednoho z těchto dvou "herců" nemam rád, takže jsem od filmu čekal to nejhorší. Překvapivě jsem to nevypnul a dokoukal jsem to až do konce. Ale ten film je takovej dost nevyváženej. Připadalo mi, jak kdyby tvůrci netušili, jestli chtěj točit komedii nebo vězeňský drama. Scénář je celkově dost slabej, i když najde se tam i několik málo dobrejch vtípků. Nejzajímavější na celym filmu tak zustává sledovat stárnutí hlavních postav. Kdyby v tom hrál někdo jinej, než Eddie Murphy a Martin Lawrence, tak bych možná dal i 3 hvězdičky. Upřímně řečeno jsem to těm dvěma přál, že je nespravedlivě zavřeli na doživotí. Jestli se chcete podívat na nějakej film o negrech v kriminále, tak radši zkuste např. tohle. ()

Reklama

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Tento film začal úplne inak ako som očakával, a skončil ešte úplnejšie inak ako som si myslel že skončí. Mám rád filmy kde sa stretne nejaké dobré duo hercov, je to potom o to viac zábavy. Predstavte si, že vás nejaký človek prv zachráni, a potom vás dostane na doživotie do väzenia. Fakt by som aspoň ja nevedel či mu mám ďakovať, alebo ho chcieť zabiť, a toto tam bolo cítiť. Murphy za jedna, Lawrence za jedna, film za *****. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

50/50 dráma/komédia s ukecaným Murphym a Lawrencom. Sympatický pokus, ale radšej mám väzenské prostredie v dramatickom poňatí... Ale to je moja chyba. Film za 3***, dobré masky. Najväčší problém filmu je v tom, že ono to chce byť aj dráma, čo sa jej niekedy darí (samotný osud dvoch hlavných protagonistov odsúdených neprávom na doživotie), a chce to byť aj komédia... Lenže pri filme som sa ani raz nezasmial ! Inak v pohode, ale stopáž mohla byť o čosi kratšia. 61,118% ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný příběh dvou náhodně potkaných mužů, z kterých se poté, co jsou neprávem odsouzení na doživotí, stávají přátelé. Samozřejmě jsou tvrdohlaví, ale nakonec si uvědomí, že jeden bez kamarádství toho druhého být nemůže. Konec byl taky supr a nedivím se, že měl tento film nominaci na oscara za masky, protože v roce 1999 takhle parádně zvládnout zestárnutí hlavních herců...klobouk dolů. Opravdu velice příjemné překvapení. 85%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)

Reklama

Reklama