Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Proslulý vinař skrývá pod tváří sommeliéra temnou minulost... Matteo je uznávaný vinař a úspěšný podnikatel, který žije v idylickém prostředí vinohradu obklopen šťastnou rodinou. Jednoho dne se ale na vinohradu objeví zvláštní muž, který Mattea hledá. Nejde o zájemce o víno, ačkoliv se zdá, že Mattea dobře zná. Nad vinohradem se začíná smrákat a po jeho úbočích prchá žena, zřejmě někým pronásledovaná. Jakou to má všechno souvislost? (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (5)

Ve víně je vražda (2021) 

Minisérie, která prvním dílem (atmosférou, krajinou, vínem, záhadou...) slibuje víc, než nakonec nabídne. Konec vlastně ani nic nevyřeší. A postavy se často posléze chovají jak troubové, než aby jim člověk dokázal víc fandit. Jinak stačilo sestříhat první a poslední díl a vyšlo by to na průměrný TV krimi film. ()

Besuch (2021) (E01) 

Nějak nevím. Jsme na nějaké velké italské vinici, ale majitel s manželkou rozprávějí německy, dcera mluví německy, italští policisté z Boloně šprechtí po německu, a jen občas, aby se neřeklo, proběhne pár frází v italštině. Začátek mne vyděsil tou prchající černoškou (a ano, je to uprchlice ze Senegalu), ale pak přišly hezké záběry vinic, hor v pozadí, města, přírody, dokonce někdo začne sledovat rodinu vinaře, takže to působí napínavě... Jenže ten někdo sleduje pak dalších třicet minut, až je to únavné, občas pošle fotku, jakože vědí, kde je manželka, kde dcera, vinař má starosti, a teprve v závěru udělají ti sledovači takové mírné bububu. A policisté přijedou na vinice a na x hektarech hned najdou botu, bezva. ()

Auftrag (2021) (E02) 

Neskutečně pomalé záběry, jak někdo někam jde nebo někam jede nebo se na někoho významně dívá, pak záběry zezadu na týl hlavy nějako člověka, který někam jde, naprosto stupidní poldové, naprosto podivné chování státní zástupkyně (Jak může říct, že se nedá dokázat, že byl v nemocnici útočník, když ho hnedle na to má polda na videu z bezpečnostní kamery?), celé se to bere strašně vážně, až je to směšné, hlavně ten dramatický konec tohoto dílu, navíc je to až děsivě předvídatelné. Ale aspoň jsme se dozvěděli nějaké zajímavosti o vínu. ()

Schuld (2021) (E03) 

Naprosto zbytečný díl, ve kterém se vlastně nic nestane. Rodina má stále větší podezření, mafián furt drsným hlasem vyhrožuje (a stejně nevíme, jestli podniká z pověření rodiny, nebo na vlastní pěst, a proč za ním ti mlaďoši jdou), polda vyfasuje nového parťáka, vlastně parťačku, která ho podrží před návladní. ()

Vollstreckung (2021) (E04) 

Tak nám to úděsně napínavé drama konečně skončilo. Doplatili na to životem dva nevinní lidé a vlastně jediné dvě sympatické postavy. Na konci si člověk maně řekne, a proč jí to neřekl dřív? Proč se nerozhoupal dřív a čekal až do posledního dílu? (Jasně, aby to mohl být uměle natahovaná minisérie.) A proč se tam postavy i jinak chovají jako dementi? Třeba poldovi ani trochu nepřijde divné, že vypadne proud a potom že mu někdo klepe na dveře? Baba neví, kdo v tom autě přijel, tak vyleze z chaty ven proti světlům, která ji oslepují? Atd. Nakonec to skončí vlastně tak nějak všelijak, asi aby když tak mohlo být další pokračování. ()

Reklama

Reklama