Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Znamení víry

  • USA The Exorcist: Believer (více)
Trailer 6

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor (na Oscara nominovaný Leslie Odom, Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení o těhotnou manželku. Naštěstí se podařilo zachránit novorozenou dcerku Angelu, o kterou se Victor od té doby vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se jednoho dne Angela nevrátí domů ze školy. Zmizela společně se spolužačkou Katherine v lese za městem a zoufalí rodiče, policisté, vojáci a dobrovolníci po nich marně pátrají. Třetího dne se stane zázrak. Dezorientované a vyčerpané dívky se objeví na malé farmě, daleko od místa, kde zmizely. Bezmeznou radost však záhy vystřídá narůstající znepokojení. Po důkladném lékařském vyšetření jsou sice Angela i Katherine označeny za zcela zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen nepříjemnou vzpomínku. Zkušený exorcista by na první pohled poznal, že jsou obě dívky posedlé. Victor je ale pragmatik, který na peklo ani nebe nevěří, dokud ho nezažije na vlastní kůži. Tou dobou už ale může být pozdě. Pro všechny. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (145)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poté co David Gordon Green zprznil Halloween rozhodl se, že zprasí další hororovou značku. Tentokrát jednu z největších hororových klasik. A musím říct, že se teda vyznamenal. D. G. Green předložil něco co nemá s dobrým hororem natož pak s původním Vymítačem téměř nic společnýho. Nevím jestli je to totální výsměch nebo vrchol nevkusu. Každopádně je to hodně blízko odpadu. Ostatně po Halloweenu jsem ani nic jinýho nečekal. Hodně slabá 1hvězda. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Nevím, jestli je tenhle film víc zbytečný, nebo víc blbý. U obojího ale můžu použít slovo HROZNĚ. Naprosto vypatlaný scénář, kde holka někomu vyškrábe oči (samozřejmě mimo kameru 💕), načež ji odvezou do blázince. Následně se rodiče rozhodnou pro ono očekávané vymýtání. Jasně, vemte si holku domů, však se nic hroznýho nestalo 😌😍🤩 Ať vám bůh žehná! Slay! 🤩 Do půlky jsem snímek akceptoval, protože se tvářil, že nás čeká hodně, bohužel se nestane všehovšudy skoro nic. Jen si bůch zahraje trik, jenže musím říct, že za to nestál. Fakt to celé vzniklo, aby měly dvě postavy z originálu cameo? Protože přesně tak to na mě působí. Co na tom, že herci hrajou slušně, ale hrajou naprostý nic. Omlouvám se, že jsem tu použil svůj humor, který nikdo nepochopí, ale nějak se z tohohle paskvilu potřebuju zotavit. A vy? Nechoďte na to. PS: Dolby atmos totálně k ničemu. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Greenovy dřívější filmy mi celkem seděly, halloweenskou trilogii jsem ale vynechal a po Znamení víry tuším, že jsem udělal dobře. Takhle totiž vypadá definice rutinního hororu, kde se všechno tak nějak děje, protože musí, ale ve výsledku to nepřenáší na diváka vůbec nic. Bohužel je to ale zároveň sequel k jednomu z nejuctívanějších žánrových filmů všech dob, kterému se Znamení navíc snaží skládat různými způsoby poctu, přitom ale dělá všechno uměleji a ošklivěji. Takže chápu to znechucení. Nicméně budu fér, prvních 40 minut celkem šlape a dokonce se v nich daří budovat i nějakou atmosféru, film má pár zajímavých nápadů a Leslie Odom Jr. je podle mě skvělý herec, který by si zasloužil lepší role. Do kytek to jde až v té zbylé polovině, nakonec teda za mě 5/10 s odřenýma ušima a snad se Friedkin opravdu vrátí jako duch, aby Greena po nocích zaslouženě strašil. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem, za čo sú tie dve hviezdy, pretože nájsť niečo zaujímavé na tomto horore je ťažký oriešok. Nehorázne tu je cítiť, že David Gordon Green nie je hororový režisér a nemá potuchy, ako sa buduje napätie, vytvárajú charaktery alebo ako vytvoriť film, ktorý by hororového diváka nabudil na jeho sequel. Mám silný pocit, že tam kde je sa dostal len kvôli známostiam a to je nesmierne smutné. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keby sa to nepriživovalo na jednom z najlepších a najdesivejších hororov, tak by som dal 3*. Takto je to síce updatovana báchorka, ale funguje len do samotného vymietania. To samo o sebe je... bez gradácie, napätia a s chabým vyústením. Netvrdím, že to nemá pár zaujímavých nápadov, ale absolútne to postráda konflikt viery. Hlbší presah v ktorom sa môže kresťanská mytológia a svetonázor stretnúť s krutou realitou. Finálny monológ je dokonca smiešny. Neviem veľmi prečo David Gordon Green točí filmy, ktoré postrádajú atmosféru a stávajú sa len akousi prehliadkou funkčných klišé. Nie je to úplná katastrofa, ale zároveň je to úplne zbytočný film. Ďalšia premárnená príležitosť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Počas výroby sa krátko povrávalo, že William Friedkin sa podieľa na tomto filme. Friedkin okamžite tweetoval: "To nie je fáma, to je lož." Ďalej uviedol, že „na svete nie je dosť peňazí ani motivácie“, aby ho prinútili akokoľvek pracovať na tomto filme. (Arsenal83)
  • Ellen Burstyn pôvodne odmietla zopakovať si svoju rolu spred 60 rokov z Vyháňač diabla, no potom jej ponúkli dvojnásobný plat. Burstyn si vtedy pomyslela: "Mám pocit, že diabol sa pýta na moju cenu." Nakoniec úlohu prijala a použila plat na financovanie štipendia MFA pre hercov na Pace University, kde Actors Studio vyučuje svoj program. Burstyn je celoživotným členom Actors Studio a jeho spolupredsedkyňou. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Atlante a Savannah (Georgia, USA) a Santo Domingo (Dominikánska republika). Natáčanie trvalo od novembra 2022 do marca 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Reklama

Reklama